Werkvormen Micha Zondag 

Op deze pagina komen materialen die je kan gebruiken tijdens je kerkdienst, op kring of bijvoorbeeld tijdens het koffiedrinken. Het materiaal is ontwikkeld voor de Micha Zondag van 2019 of is een tool die we vanuit Micha Nederland vaker gebruiken. Wat kan je de komende maanden verwachten? 

Dit materiaal wordt in de aanloop naar de Micha Zondag gepubliceerd. Wil je op de hoogte blijven wanneer er nieuw materiaal beschikbaar is. Meld je gemeente dan aan voor de Micha Zondag.

 

AAN DE SLAG

Praktische tips om gelijk aan de slag te gaan met het Micha Zondag thema. 

Wil je aan de slag met het thema en zelf stappen ondernemen om voor dieren én de schepping te zorgen? Download dan onze werkvorm ‘AAN DE SLAG’. Hierin geeft Martine Vonk (o.a. schrijfster van Genieten van Genoeg) 8 uitgebreide tips.  

 

Gebruik deze tips ook als hand-out voor na de dienst zodat mensen thuis ook aan de slag kunnen na de Micha Zondag. Gelijk een leuk gespreksonderwerp voor tijdens de koffie! 

 

Je kan je gemeente leden ook uitdagen om de komende week in ieder geval 1 van tips uit te proberen en ze er een stukje over te laten schrijven voor op de website, facebook, nieuwsbrief of kerkblad. 

 

DOWNLOAD ‘AAN DE SLAG’

Omgekeerde Collecte 

Wil je een werkvorm die breder gaat dan alleen zorg voor dieren? Dan kan je ook met elkaar de Omgekeerde Collecte houden. 

 

Wat is de omgekeerde collecte?
In plaats van iets in een collectezak/bak te stoppen halen gemeenteleden iets uit een collectezak/bak. In de  collectezakken/bakken zitten kleine kaartjes, met daarop een uitdaging voor de komende week. Elke uitdaging geeft gemeenteleden de mogelijkheid om praktisch aan de slag te gaan met het thema schepping.

 

Voorbeeld kaartje:
Op het kaartje staat de opdracht (kort en bondig) en laten we zien op welke gebieden deze actie impact heeft op de schepping. Daarnaast staat er een link op die je naar een webpagina brengt waar meer uitleg staat over de specifieke opdracht en tips en trucs te lezen zijn. Zie het voorbeeld kaartje hieronder. 

Download hier de handleiding