Werkvormen Micha Zondag 

Op deze pagina vind je materialen die je kunt gebruiken tijdens je kerkdienst, op kring of bijvoorbeeld tijdens het koffiedrinken. Het materiaal is ontwikkeld voor de Micha Zondag 2019 of is een tool die we vanuit Micha Nederland vaker gebruiken. 

Wil je op de hoogte blijven wanneer er nieuw materiaal beschikbaar is? Meld je gemeente dan aan voor de Micha Zondag.

 

AAN DE SLAG

Praktische tips om gelijk aan de slag te gaan met het Micha Zondag thema. 

Wil je aan de slag met het thema en zelf stappen ondernemen om voor dieren én de schepping te zorgen? Download dan onze werkvorm ‘AAN DE SLAG’. Hierin geeft Martine Vonk (o.a. schrijfster van Genieten van Genoeg) 8 uitgebreide tips.  

 

Gebruik deze tips ook als hand-out voor na de dienst, zodat mensen thuis ook aan de slag kunnen na de Micha Zondag. Heb je gelijk een leuk gespreksonderwerp voor tijdens de koffie! 

 

Je kunt je gemeenteleden ook uitdagen om de komende week in ieder geval 1 van tips uit te proberen en ze er een stukje over laten schrijven voor op de website, facebook, nieuwsbrief of het kerkblad. 

 

DOWNLOAD ‘AAN DE SLAG’

 

Gebedshandleiding 

Deze handleiding kun je gebruiken om een gebedswake of gebedsmoment in te vullen. Je kunt het als totaalpakket gebruiken, maar je kunt er ook onderdelen uit kiezen die je gebruikt voor in je dienst, tijdens de groepsbespreking of kringavond. 

 

DOWNLOAD DE GEBEDSHANDLEIDING

Omgekeerde Collecte 

Wil je een werkvorm die breder gaat dan alleen zorg voor dieren? Dan kun je ook met elkaar de Omgekeerde Collecte houden. 

 

Wat is de omgekeerde collecte?
In plaats van iets in een collectezak/bak te stoppen, halen gemeenteleden iets uit een collectezak/bak. In de  collectezakken/bakken zitten kleine kaartjes met daarop een uitdaging voor de komende week. Elke uitdaging geeft gemeenteleden de mogelijkheid om praktisch aan de slag te gaan met het thema: schepping.

 

Voorbeeld kaartje:
Op het kaartje staat de opdracht (kort en bondig) en laten we zien op welke gebieden deze actie impact heeft op de schepping. Daarnaast staat er een link op die je naar een webpagina brengt waar meer uitleg staat over de specifieke opdracht, en waar tips en trucs te lezen zijn. Zie het voorbeeldkaartje hieronder. 

Download hier de handleiding 

 

 

 

Gespreksvragen 

Met de gesprekshandleiding kun je je gemeenteleden tijdens de je samenkomst met elkaar in gesprek laten gaan. De handleiding kun je ook gebruiken om het thema te bespreken op je kring en/of bijbelgroep. 

 

Download de gespreksvragen