Vegetarische Lasagne 

Voor vier personen 

Ingrediënten

– 1 ui

– 4 tenen knoflook

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 paprika

– 250 gram champignons

– 1 prei

– 1 fles passata

– 2 el italiaanse kruiden (of los oregano, basilicum, tijm, rozemarijn)

– 500 ml (soja)melk

– 50 gram boter

– 50 gram bloem

– lasagnebladen

– 100 gram kaas

 

Aan de slag 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Snij de paprika, champignons en prei in stukken. Fruit de ui in een pan met olie. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe. Bak voor 2 minuten en voeg dan de paprika, champignons en prei toe. Bak voor een korte tijd en blus af met passata. Voeg de italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.

Maak in een andere pan de bechamelsaus. Smelt daarvoor boter in de pan en roer er de bloem doorheen. Blijf roeren voor 1-2 minuten. Voeg daarna een scheut melk toe. Blijf roeren (met een garde). Wanneer het weer een glad mengsel is, voeg meer melk toe. Blijf dit herhalen en blijf roeren tot de melk op is. Breng op smaak met zout en peper.

Nu gaan we de lasagne opbouwen. Vet een ovenschaal in met olie. Begin met een laag saus. Leg daar een laag lasagnebladen overheen. Blijf de lagen om en om opbouwen tot je eindigt met een laag saus. Giet daar de bechamelsaus overheen. Rasp wat kaas en strooi die bovenop. Zet de lasagne voor 30-40 minuten in de oven. 

 

Vegetarische Nasi 

Voor vier personen 

Ingrediënten

 -1 ui

– 3 tenen knoflook

– 2 prei

– 250 gram champignons

– nasi boemboe, kruidenmix of eigen kruidenmengsel

– 300 gram rijst

– 8 eieren

 

Aan de slag 

Kook de rijst volgens de bereidingswijze. Snipper de ui en knoflook. Snij de prei en champignons in stukken. Fruit de ui in een pan met olie. Voeg de knoflook, prei en champignons toe. Voeg de kruiden toe. Bak de eieren. Wanneer de rijst gaar is, meng met de groente en kruiden. Breng op smaak met zout en peper.