Veelgestelde vragen Micha Zondag

Nóg een themazondag?
Jazeker, maar dit is niet zomaar een themazondag. De Micha Zondagen draaien niet zozeer om Micha maar vooral om het thema gerechtigheid. Er wordt ieder jaar een actueel thema gekozen waarbij een themapakket wordt ontwikkeld. Daarmee kun je een dienst houden en het thema handen en voeten geven.

 

Wat is Micha Zondag?
Micha Zondag is een dag waarop duizenden kerken wereldwijd stil staan bij sociale en ecologische gerechtigheid. Er wordt jaarlijks een themapakket ontwikkeld dat bestaat uit preekschetsen, liederen, gebeden, kinder- en tienerprogramma’s. Het materiaal is gratis te downloaden via michazondag.nl en is zo opgezet dat het ook op een willekeurige andere zondag in het jaar kan worden gebruikt. 

 

Op welke dag is het Micha Zondag?
De Micha Zondag wordt wereldwijd gehouden op de zondag die het dichtste bij Wereldarmoededag is op 17 oktober. Dat betekent dat het soms de zondag voor 17 oktober is en soms de zondag erna. In 2022 is de Micha Zondag op 16 oktober.

 

Waarom valt Micha Zondag vaak in de vakantie?
De Micha Zondag wordt wereldwijd gehouden. Vakanties vieren we niet wereldwijd, dus is het lastig daar rekening mee te houden. Je kunt echter iedere zondag een Micha Zondag organiseren, dus je bent niet aan één zondag gebonden.

 

Mag ik de Micha Zondag op een andere zondag organiseren?
Natuurlijk, we stellen het materiaal gratis beschikbaar op onze site. Het is niet specifiek gericht op een bepaalde datum, zodat je het ook op een willekeurige zondag in het jaar kunt gebruiken.

 

Moet ik het jaarthema van Micha Nederland gebruiken?
Nee, we hebben verschillende pakketten van andere jaren beschikbaar. Die zijn gratis te downloaden via www.michazondag.nl We inspireren je graag met onze materialen, je kunt uiteraard ook zelf een thema kiezen of andere materialen gebruiken.

 

Zijn er sprekers voor de Micha Zondag?
Ja, we bieden vanuit onze netwerkpartners jaarlijks een aantal sprekers aan die je kunt boeken. Zij hebben een inspirerend verhaal en dragen graag bij aan jouw Micha Zondag.

 

Kan ik ook voor de Micha Zondag collecteren?
Tijdens een Micha Zondag kun je zelf bepalen waar je voor collecteert. Wij geven je graag een aantal suggesties. Kijk op www.michazondag.nl welke dit zijn.

 

Hoe meld ik me aan?
We horen graag welke gemeentes in Nederland de Micha Zondag houden en hoe deze wordt georganiseerd. Je kunt je aanmelden, dan houden we je meteen op de hoogte van de nieuwste materialen.