Tienermateriaal

Het tienermateriaal van dit jaar is ontwikkeld in samenwerking met Mart-Jan van der Maas van Alongsiders Nederland. Het bestaat uit vier micro-challenges die je met tieners uit kunt voeren en na afloop kunt bespreken. Maar je kunt natuurlijk ook de rest van de gemeente uitdagen om mee te doen.

 

Gebruik van het materiaal 

Hieronder worden de challenges kort besproken en vind je de link naar het bijbehorende YouTube filmpje of de QR-code die je kunt gebruiken. Wil je je tieners zelf laten kiezen welke challenge ze aangaan? Stuur dan alle linkjes door of print de bijlage met QR-codes uit. De QR-codes gaan naar het formaat filmpje dat geschikt is voor de mobiele telefoon. De verdere uitwerking van het tienermateriaal vind je in het kerkenpakket

 

Challenges

 

Klik hier voor de QR-codes naar de challenges. 

 

Challenge 1 | Niets Nieuws

 

Die trui van dat coole merk. Die toffe sneakers. Dat nieuwe gadget… We willen vaak nieuwe dingen, maar wanneer heb je genoeg? Durf jij de uitdaging aan te gaan om 6 maanden lang niets nieuws te kopen?

 

Bekijk hier de challenge ‘Niets nieuws’:

 

 

Challenge 2 | Sabbath 

 

Hoe ziet jouw agenda eruit? Plan je ‘m zo vol mogelijk, om zoveel mogelijk te doen met je tijd? Of gun je jezelf ook rust, ruimte en leegte? Durf jij de uitdaging aan te gaan om één dag per week echt rust te nemen?

 

Bekijk hier de challenge ‘Sabbath’:

 

 

Challenge 3 | Wanneer is genoeg genoeg voor jou? 

 

Het zit in ons ingebakken: we willen altijd maar meer, beter en mooier. Maar wanneer is het genoeg? Durf jij de challenge aan te gaan om een deel van jouw tijd of geld te geven aan iemand die het goed kan gebruiken?

 

Bekijk hier de challenge ‘Wanneer is genoeg genoeg voor jou?’:

 

 

Challenge 4 | Welke stap zet jij in duurzaamheid? 

 

Je leest het in de krant, en ziet het op tv: onze manier van leven is slecht voor de aarde en alles wat erop leeft. Denk aan de manier hoe je kleren zijn gemaakt, of de plastic soep in de oceanen. Durf jij de uitdaging aan te gaan om een concrete stap te maken, waardoor jouw leven een stukje eerlijker en duurzamer wordt?

 

Bekijk hier de challenge ‘Welke stap zet jij in duurzaamheid?’:

 

>

 

 

Alongsiders Nederland 

Alongsiders Nederland is een discipelschapsbeweging onder jongeren. Door de geschiedenis heen hebben jongeren voorop gestaan bij elke beweging voor ver-andering. Daarom mobiliseren en rusten wij jongeren toe om uit te reiken naar de volgende generatie. Kijk voor meer informatie op: www.alongsidersnederland.org