Kindermateriaal

Het kindermateriaal voor de Micha Zondag is dit jaar ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap als onderdeel van hun methode Bijbel Basics. Je kan dit materiaal gebruiken in de kindernevendienst en voor een kindermoment in je gemeente. De kinderen gaan aan de slag met Mattheus 25 waarin Jezus blij is met mensen die goed voor anderen zorgen. Dit is niet de tekst van de Micha Zondag van dit jaar, maar sluit hier wel goed op aan. Speciaal voor deze zondag hebben we er ook een thuisopdracht bij ontwikkeld om kinderen te stimuleren om na ‘kerktijd’ met hun ouders aan de slag te gaan.  

 

Je kan dit materiaal gratis downloaden op de site van bijbel basics: https://debijbel.nl/micha-zondag

 

Bijbel Basics  

De Bijbel in 200 verhalen. Dat is Bijbel Basics. Maar wat maakt Bijbel Basics nu zo speciaal? Op deze pagina ontdek je meer over de achtergrond van deze gratis methode, de keuzes in verhalen en de handige opbouw van Bijbel Basics. Als kinderwerker kun je zo aan de slag! 

Het unieke aan Bijbel Basics is dat deze methode zowel de bijbel als het kind centraal stelt. Bijbel Basics blijft dicht bij de bijbelverhalen en biedt extra informatie aan bij de verhalen en bij de tijd en omgeving van de bijbel. Zo kunnen de verhalen zelf tot de kinderen spreken. 

In Bijbel Basics komen niet alleen de bekende verhalen over Abraham, Jozef en Jezus voorbij, maar ook teksten uit de Psalmen, Prediker en de brieven van Paulus. Want het Nederlands Bijbelgenootschap vindt het belangrijk dat kinderen de bijbel in zijn hele breedte en schoonheid leren kennen. Het materiaal is samengesteld vanuit de meest actuele inzichten uit de theologie, bijbelwetenschap en pedagogiek. 

Kijk voor meer informatie over Bijbel Basics ophttps://debijbel.nl/bijbelbasics  

Micha Kids

Wil je met de kinderen in jullie kerk vaker aan de slag met gerechtigheid en met hen ontdekken hoe ze ook al op hun leeftijd kunnen zorgen voor elkaar en de schepping? Ga dan aan de slag met Micha Kids! Kijk op de website van Micha Kids voor meer informatie