Hoe organiseer ik een Micha Zondag?

 

Het organiseren van een Micha Zondag is niet moeilijk. Elke zondag in het jaar kan namelijk een Micha Zondag zijn, maar één keer in het jaar vragen wij er specifiek aandacht voor en doen er meer dan 1.000 kerken in Nederland mee met de Micha Zondag. Dit jaar is dit op 16 oktober. Waar moet je aan denken als je een Micha Zondag wilt organiseren in je kerk?

  1. Download het Micha Zondag materiaal van de website.
  2. Overleg met degene die voorgaat op Micha Zondag (16 oktober) of zij/hij een Micha Zondag wil houden op deze zondag en hierover wil preken. We hebben een mailtekst opgesteld die je hiervoor zou kunnen gebruiken. Als het antwoord positief is, dan kun je hem of haar het materiaal toesturen.
  3. Laat ons weten dat jullie gemeente meedoet met de Micha Zondag. Wij sturen je dan updates via de mail met extra materiaal dat kan helpen om de Micha Zondag vorm te geven. Aanmelden kan hier. 
  4. Je kunt voorstellen om een keer samen te komen met degene die voorgaat op deze dag. Je zou samen met anderen in de gemeente een voorbereidingsavond kunnen organiseren met de voorganger/voorgangster.
  5. In het materiaal van de Micha Zondag zit ook materiaal voor de Kindernevendienst en de Tieners. Deel het materiaal ook (tijdig) met de mensen die op de Micha Zondag hiervoor verantwoordelijk zijn. Zo kun je met de gehele gemeente met hetzelfde thema aan de slag.
  6. Wil de voorganger op 17 oktober niet meewerken aan de Micha Zondag, kijk dan of je het op een andere zondag kunt organiseren met een voorganger die wel graag meewerkt, of kijk of er ruimte is voor een gastspreker. Op onze site vind je in aanloop naar de Micha Zondag een heel aantal gastsprekers die graag bij jou in de gemeente komen spreken.
  7. Als je voorganger ook enthousiast is, is het leuk om in de voorbereiding ook na te denken of je er wat dingen om heen kunt organiseren. Gebruik bijvoorbeeld de omgekeerde collecte in je dienst of ga tijdens de dienst ook met elkaar in gesprek aan de hand van onze gesprekshandleiding (kan ook na de dienst!).
  8. Je kunt de Micha Zondag aankondigen in de nieuwsbrief van de kerk, kerkblaadje, Facebook, Instagram. Hiervoor komen er voorbeeldberichten en ander promotiemateriaal beschikbaar op de website. Altijd leuk als je ons ook tagt in je bericht.
  9. Like ook onze Facebookpagina en volg ons op Instagram (Micha_Nederland) om op de hoogte te blijven van het thema. Deze kun je natuurlijk altijd delen op de pagina’s van jullie gemeente. Ook leuk als je foto’s deelt van de zondag zelf als jullie foto’s maken van jullie samenkomsten.
  10. Wil je na de Micha Zondag meer met het thema van gerechtigheid? Doe dan met je gemeente of je kring de Micha Cursus.

 

Download hier het Promotiemateriaal

Voorbeeldmail
Lijkt het jou mooi als jouw gemeente meedoet aan de Micha Zondag met als thema ‘ON/OFF Schuldig’? We hebben een handige mail tekst opgesteld die je kunt gebruiken om jouw gemeente te tippen.

voorbeeld mail 

 

Banners en Sociaal Media berichten 

Klik op de afbeelding om deze in een apart scherm te openen. Vanuit daar kan je de afbeeldingen downloaden of opslaan op je eigen pc. Dan gebruik je de goede kwaliteit. 

 

Facebookbericht 

Instagrampost 

 

Twitterafbeelding