Gespreksvragen bij de dienst

Op deze pagina vind je vragen die je kan gebruiken voor een gesprek tijdens of na de dienst, of wellicht tijdens het koffiedrinken. De vragen zijn afkomstig uit het boek ‘Genieten van Genoeg’, geschreven door Martine Vonk.

 

In hoeverre herken je bij jezelf het (onbewuste?) proces dat je geleidelijk meer spullen wilt hebben? Waarom wil je dat?

  • Wat is voor jou ‘genoeg’? Wat is jouw maat?
  • Jezus leert je om je niet te richten op spullen, maar voor alles zijn koninkrijk en gerechtigheid te zoeken. Wat houdt dat in?
  • Jezus belooft dat je, als je Gods koninkrijk en gerechtigheid zoekt, krijgt wat je nodig hebt. Durf jij op deze manier op God te vertrouwen? Waarom wel/niet? Noem eens voorbeelden van mensen die jou hierin inspireren.
  • Heb jij ervaring met ontspullen en/of duurzaam consumeren? Deel je tips met elkaar of je aarzelingen om dit te doen. Is er iets wat je graag anders zou willen doen?
  • Wat vind je van de stelling dat vervreemding van de natuur leidt tot vervreemding van God? Of anders gezegd: dat als je geen oog hebt voor de natuur, je een belangrijke kant van God mist?
  • Hoe kun je een goede beelddrager van God zijn in je gedrag ten opzichte van de dieren en de overige natuur?

Tip!

In coronatijden is het voor veel kerken helaas nog steeds niet mogelijk om al hun gemeenteleden in het eigen gebouw te verwelkomen. Verschillende kerken zorgen daarom voor digitale ontmoetingen via bijvoorbeeld Zoom. Wist je dat het in Zoom ook mogelijk is om in groepjes uit elkaar te gaan? Heel handig voor gesprekken als deze!

 

Voor praktische tips rond Zoom en andere digitale ontmoetingsmogelijkheden, verwijzen we je graag naar onze handleiding voor een online Micha Cursus.