Collecte  

Wil je tijdens de Micha Zondag collecteren voor een doel dat aansluit bij de Micha Zondag? We geven je graag een paar suggesties. 

 

Micha Nederland 

Met jouw bijdrage kunnen we kerken inspireren en blijvend aandacht vragen voor gerechtigheid, o.a. door het (door)ontwikkelen van de Micha Zondag en onze andere activiteiten en producten, zoals de Micha Cursus. Er is een korte Power Point presentatie beschikbaar die je tijdens de collecte kunt laten zien. Deze vind je hier. Of gebruik onze collecte-video verderop op deze pagina.

 

Onze bankgegevens: St. Micha Nederland, Utrecht, IBAN: NL45TRIO0390522295.

Micha Nederland heeft een ANBI status. Meer informatie over Micha Nederland: www.michanederland.nl  

 

Collecte-video

We hebben ook een collecte-video. In deze video hoor je waar Micha Nederland voor staat, waar we aan werken en waarom jullie gift van harte welkom is. Je kunt deze video gebruiken om te laten zien tijdens de collecte in jullie Micha Zondag kerkdienst. Van harte aanbevolen!

 

 

Doneren via GIVT

Micha Nederland staat in de lijst met goede doelen in de Givt app. Of gebruik de naaststaande QR-code om te doneren.

 

 

 

 

‘Omgekeerde’ collecte

Met de ‘omgekeerde’ collecte zamel je geen geld in, maar vraag je mensen om iets kleins te doen dat goed is voor de schepping. Zoals een week geen eten weggooien, een week geen vlees eten of een week lang geen producten kopen in plastic. Je kunt dit doen naast de bestaande, gewone collecte. Klik hier voor meer informatie en het benodigde materiaal dat je hier voor kunt gebruiken.

Aangesloten goede doelen en organisaties

Micha Nederland is een netwerk dat bestaat uit christelijke goede doelen, maatschappelijke organisaties en (nationale) kerken en diaconieën die het belangrijk vinden dat er in de Nederlandse kerken aandacht is voor sociale en ecologische gerechtigheid.

 

Wil je collecteren voor een van onze aangesloten partners?

Kijk op onze netwerkpagina voor een overzicht van onze partners.

 

Een lokaal diaconaal doel 

Collecteer en steun een lokaal diaconaal doel. Vaak heb je als lokale gemeente ook diaconale projecten die je steunt, bijvoorbeeld bij jullie in de stad of buurt of een project ergens anders in de wereld. De Micha Zondag is een mooie gelegenheid om voor dit doel te collecteren.