Sprekers voor Gerechtigheid

Op 15 oktober is het Micha Zondag. Wereldwijd staan er duizenden kerken stil bij goed en recht doen. Ook hier in Nederland.

 

Micha Nederland bestaat uit organisaties en kerken die zich inzetten in de strijd tegen onrecht. Ieder op zijn eigen manier. Graag komt er een spreker van deze organisaties bij jullie in de kerk of gemeente spreken! Ze spreken over het Micha Zondag thema ‘De knop om’ maar doen dit vanuit eigen achtergrond en ervaring.  

 

Gedurende de komende maanden zullen er nieuwe sprekers bij komen! 

 

Spreker uit het Netwerk

Wanneer je een spreker boekt brengen wij jullie met de desbetreffende organisatie en/of spreker in contact om verdere afspraken te maken. Het boeken van een spreker kan door middel van de knop onder elke spreker.  De onderstaande sprekers zijn aangedragen vanuit de organisaties uit het netwerk van Micha Nederland. 

 


Naam: Dorina Nauta (MissieNederland) 

 

Geboekt op 15 oktober. Wel beschikbaar voor een Micha Zondag op een andere zondag in het jaar.

Dorina is relatiemanager Jeugd & Discipelschap bij MissieNederland. Ook is ze spreker en dagvoorzitter en theoloog. 

Over het thema gerechtigheid zegt ze: ‘Gerechtigheid en zorg voor de schepping is niet voor een aantal fanatiekelingen of geitenwollensokken types. Het mag deel worden van een nieuwe levensstijl waarin we zorg dragen voor Gods Schepping als zijn mensen.’

 

Spreker is geboekt! 

 


Naam: Jenne Minnema (Red een Kind) 

 

Jenne Minnema werkt bij Red een Kind als spreker en als relatiemanager jeugd en onderwijs. Voor zijn werk reisde hij naar het projectgebied in Rwanda waar Red een Kind werkzaam is. Daar had hij een ontmoeting met Pastor Lucien. Deze man werkt samen met Red een Kind aan de ontwikkeling van zijn dorp. Jenne: ‘Toen ging bij mij de knop om. In een afgelegen gebied vol armoede heb ik gezien welk enorm verschil de kerk kan maken. Via hele gewone mensen zoals pastor Lucien geeft God hoop terug aan mannen, vrouwen en kinderen en laat Hij hen weer stralen.’

 

 


Naam: Jurrien ten Brinke (Compassion)              

 

In 2005 ging Jurrien (1981) aan de slag bij Compassion als relatiemanager en spreker. Jurrien gaat graag samen met de lokale kerk in gesprek rondom thema’s als armoede, recht en gerechtigheid. “Het is mijn verlangen dat de kerk in Nederland leeft vanuit haar roeping: omzien naar elkaar, opkomen voor de armen en kwetsbaren in onze wereld en Gods liefde zichtbaar maken voor iedereen.” In 2012 heeft Jurrien het tiener – en jongerenprogramma Be Courageous opgezet, om jonge mensen te helpen groeien in karakter en geloof. Ook als gezin willen ze graag van betekenis zijn. Daarom wonen ze sinds december 2016 in een oude school om het leven te delen met mensen uit de wijk in Apeldoorn – Zuid.

 

Spreker is geboekt! 


Naam: Bertil Moraal (ZOA)

 

Mijn naam is Bertil Moraal (39), getrouwd met Trijnie en vader van vier kinderen en werkzaam bij Stichting ZOA. Daarnaast ben ik (gast-)spreker in zondagse kerkdiensten. Graag bouw ik de brug vanuit de Bijbelse principes van Gods gerechtigheid naar het handen en voeten geven in het dagelijks leven. De ontdekking dat we als mens met een positie en een verantwoordelijkheid door God in zijn schepping zijn geplaatst fascineert me. Tijd dus voor een herontdekking van dit actuele onderwerp! Met ondersteuning van voorbeelden uit de praktijk van het werk van Stichting ZOA.”

 

Spreker is geboekt! 

 


Naam: Embert Messelink (A Rocha) 

 

 

‘Ik ben Embert Messelink, directeur van de christelijke natuurbeweging A Rocha. Wat mij betreft is het volkomen normaal dat zorg voor de schepping een plek inneemt in het leven met God als Schepper. De knop om, dat probeer ik te doen in mijn dagelijkse leven: veel kleine stapjes helpen samen heel veel!’

 

 

 

 

 

 

Boek spreker

Embert is al geboekt voor 15 oktober maar het is wel mogelijk om hem voor een andere datum te boeken! 

Micha Nederland Sprekers

 

De onderstaande sprekers zijn niet verbonden aan één van de organisaties van Micha Nederland maar komen ook graag in je gemeente/kerk spreken.  Hierin is Micha Nederland de schakel en verdere afspraken over een evt. spreekvergoeding etc. moet in overleg met de spreker worden afgestemd. Hier zijn we vanuit Micha Nederland niet verantwoordelijk voor. Door een van deze sprekers te boeken, brengen we jullie met elkaar in contact. 

 


 Naam: Bettelies Westerbeek

Bettelies Westerbeek (1984)  is Missionair Pionier bij ‘Geloven in Moerwijk’ in Den Haag. Hier werkt ze vanuit de Marcustuin in de wijk Moerwijk aan verbinding in de wijk en komt ze dagelijks in aanraking met mensen die onrecht ervaren. Daarnaast is Bettelies theoloog en spreker en spreekt ze regelmatig over kerk zijn in de huidige samenleving.

 

Bettelies is ook betrokken bij de wereldwijde beweging van Micha Global. In 2015 woonde ze ook Micah Conferentie bij in Peru.

 

 

Boek spreker


Naam: Annemarthe Westerbeek (Micha Nederland)

 

Annemarthe Westerbeek (1988)  is coördinator van Micha Nederland en in haar dagelijkse werkzaamheden veel bezig met de thema’s van sociale en ecologische gerechtigheid. 

 

Ze spreekt graag vanuit haar eigen ervaring en inspiratie over hoe gerechtigheid handen en voeten te geven in je leven en in je eigen kerkelijke gemeente. Ook is ze te boeken om meer uitleg en informatie te geven over de Micha Cursus. Andere thema’s: klimaatverandering, kledingindustrie, levensstijl.

 

Boek spreker


Naam: Hans Alblas

 

Hans Alblas (MA, theologie) beantwoordde op jonge leeftijd de oproep van Christus om Hem te volgen en bekend te maken. Is getrouwd, vader van een dochter en woont in Ermelo. Hans is onder de naam Omnicus actief in prediking, bijbelonderwijs en geestelijke begeleiding. Daarnaast werkt hij als relatiebeheerder voor Dorcas. Zijn missie is om volgelingen van Christus te inspireren, toe te rusten en te begeleiden in hun wandel met God. Sociale gerechtigheid is daar een vanzelfsprekend onderdeel van. Hans was lid van de werkgroep in 2015 en 2016 en vervult vanaf 2018 de rol van projectleider.

 

Boek spreker


Naam: Jaap Boersma

 Jaap Boersma (1964) heeft samen met zijn vrouw in 2014 het initiatief eeTze opgezet (http://eetze.nu/). Bij eeTze komen iedere donderdag ongeveer 40 buurtbewoners bij elkaar om samen te eten en te verbinden. Daar hebben de mensen weer gewoon tijd voor elkaar.

 

Jaap heeft zeven jaren op Sri Lanka gewoond en heeft veel ervaring in het werken in de ontwikkeling sector met name in Azië en Zuid Amerika. Hij combineert in zijn spreken vaak de thema’s armoede, ervaringen in ontwikkelingslanden en onze rol als christen in deze globaliserende wereld en hoe onze levensstijl negatief en positief effect kan hebben op anderen. Jaap is kerkelijk missionair actief in Zwolle en Kampen en aangesloten bij de Vrij Evangelisatie Zwolle (VEZ).

 

 

Boek spreker