Sprekers voor Gerechtigheid

Ieder jaar is er een Micha Zondag, maar een themadienst over gerechtigheid kun je iedere zondag organiseren. We hebben een aantal sprekers die daar graag aan meewerken.

 

Micha Nederland bestaat uit organisaties en kerken die zich inzetten in de strijd tegen onrecht. Ieder op zijn eigen manier. Graag komt er een spreker van deze organisaties bij jullie in de kerk of gemeente spreken! Ze spreken over het Micha Zondag thema ‘De Regenboog: voor mens én dier’ maar doen dit vanuit eigen achtergrond en ervaring.  

 

Spreker uit het Netwerk

Wanneer je een spreker boekt brengen wij jullie met de desbetreffende organisatie en/of spreker in contact om verdere afspraken te maken. Het boeken van een spreker kan door middel van de knop onder elke spreker. De onderstaande sprekers zijn aangedragen vanuit de organisaties uit het netwerk van Micha Nederland. 

 

Begin Juli zullen de sprekers voor de Micha Zondag 2019 online komen en kan je deze sprekers boeken. Wil je gelijk een melding wanneer ze online staan? Meld je dan aan voor de Micha Zondag en ontvang een update wanneer er nieuw materiaal beschikbaar is.  Aanmelden

Micha Nederland Sprekers

 

De onderstaande sprekers zijn niet verbonden aan één van de organisaties van Micha Nederland maar komen ook graag in je gemeente/kerk spreken. Hierin is Micha Nederland de schakel en verdere afspraken over een evt. spreekvergoeding etc. moet in overleg met de spreker worden afgestemd. Hier zijn we vanuit Micha Nederland niet verantwoordelijk voor. Door een van deze sprekers te boeken, brengen we jullie met elkaar in contact.

 


Marije Vermaas

Marije Vermaas is contextueel theoloog en religiewetenschapper en tot 1 december tijdelijk coördinator bij MichaNederland.

Hoe krijgt je geloof vorm in het leven van elke dag? Welke wijze levenslessen zijn er te vinden in de Bijbel over liefde, vriendschap en het leven? En waarom is de God die we leren kennen via Jezus zo uniek? Marije houdt ervan om haar brede kennis en ervaring als religiewetenschapper en contextueel theoloog praktisch en dichtbij te brengen. Kenmerkend voor haar lezingen en boeken zijn daarom de interactieve oefeningen en tips die aansluiten bij het dagelijks leven. Zo leer je op een andere manier te kijken naar de eeuwenoude verhalen en kom je onder de indruk van Wie God is en hoe Hij naar ons kijkt. En weet je ook wat je daar in je dagelijks leven mee kan.

 

 

Boek spreker

Marije is geboekt voor de Micha Zondag 20 oktober 2019 maar nog wel voor een andere zondag te boeken. 


Bettelies Westerbeek

Bettelies Westerbeek (1984)  is Missionair Pionier bij ‘Geloven in Moerwijk’ in Den Haag. Hier werkt ze vanuit de Marcustuin in de wijk Moerwijk aan verbinding in de wijk en komt ze dagelijks in aanraking met mensen die onrecht ervaren. Daarnaast is Bettelies theoloog en spreker en spreekt ze regelmatig over kerk zijn in de huidige samenleving.

 

Bettelies is ook betrokken bij de wereldwijde beweging van Micha Global. In 2015 woonde ze ook Micah Conferentie bij in Peru.

 

 

Boek spreker


Hans Alblas

 

Hans Alblas (MA, theologie) beantwoordde op jonge leeftijd de oproep van Christus om Hem te volgen en bekend te maken. Is getrouwd, vader van een dochter en woont in Ermelo. Hans is onder de naam Omnicus actief in prediking, bijbelonderwijs en geestelijke begeleiding. Zijn missie is om volgelingen van Christus te inspireren, toe te rusten en te begeleiden in hun wandel met God. Sociale gerechtigheid is daar een vanzelfsprekend onderdeel van. Hans was lid van de werkgroep in 2015 en 2016 en vervult vanaf 2018 de rol van projectleider.

 

Boek spreker


Jaap Boersma

Jaap Boersma (1964) heeft samen met zijn vrouw in 2014 het initiatief eeTze opgezet (http://eetze.nu/). Bij eeTze komen iedere donderdag ongeveer 40 buurtbewoners bij elkaar om samen te eten en te verbinden. Daar hebben de mensen weer gewoon tijd voor elkaar.

 

Jaap heeft zeven jaren op Sri Lanka gewoond en heeft veel ervaring in het werken in de ontwikkeling sector met name in Azië en Zuid Amerika. Hij combineert in zijn spreken vaak de thema’s armoede, ervaringen in ontwikkelingslanden en onze rol als christen in deze globaliserende wereld en hoe onze levensstijl negatief en positief effect kan hebben op anderen. Jaap is kerkelijk missionair actief in Zwolle en Kampen en aangesloten bij de Vrij Evangelisatie Zwolle (VEZ).

 

 

Boek spreker