Aan de slag 

Gerechtigheid = doen. Daarom staan er op deze pagina manieren om thuis persoonlijk of in je kerk samen met anderen aan de slag te gaan met het thema ‘Genieten van Genoeg’. 

 

Tip:

Misschien heb je een Bijbelkring, een vriendengroep of andere groepen waarin je samenkomt. Onze ervaring is dat je verder komt als je samen ideeën kunt uitwisselen, samen je struggles kunt delen en samen aan de slag kunt gaan. Start bijvoorbeeld een Whatsappgroep om met elkaar in contact te blijven over jullie ervaringen met eerlijk en duurzaam leven.

 

Thuis

Teken de petitie ‘Renew our World’

De coronapandemie raakt de meest kwetsbare in deze wereld. Micha Nederland voelt zich geroepen om op te staan voor deze groep. We roepen wereldleiders daarom op om werk te maken van een schoon en eerlijk herstel van de pandemie en te bouwen aan een duurzame toekomst voor de hele schepping. Doe jij mee? Onderteken dan onze petitie

 
Oefenen met anders leven

Ben je geïnspireerd door de Micha Zondag? En wil je graag leren genieten van genoeg? Dat kan met deze duurzame actiepunten! Deze lijst staat vol met kleine tips om praktisch mee aan de slag te gaan. Zoals ‘eet een week geen vlees’ of ‘gooi deze week geen eten weg’. Zo kan je direct na de Micha Zondag handen en voeten geven aan een eerlijker en duurzamer leven. 

We wensen je veel succes én plezier. Klik hier voor de actiepuntjes.

 

Duik dieper in ‘Genieten van Genoeg’

Hij wordt weer veel besteld de laatste tijd: Het boekje ‘Genieten van Genoeg’ van Martine Vonk. Wil jij je ook verder in deze levenskunst verdiepen? En er praktisch mee aan de slag? Dan is dit kleine maar rijkgevulde boek echt iets voor jou. Alleen of samen met anderen (er staan ook gespreksvragen in het boekje) ontdek je wat recht en wat krom is in deze wereld en ga je op zoek wat jouw weg daarin kan zijn. >> Bestellen

 

Verbreed je horizon

Leer de wereld waarin je leeft beter kennen en ontdek wat recht en wat krom is. Durf daarin ook je eigen rol onder ogen te zien. Wij maakten een serie podcasts over thema’s als armoede, de impact van spullen en biodiversiteit. We gingen in gesprek met interessante en bevlogen mensen over ‘Genieten van Genoeg’. Ook hebben we een lijst met waardevolle boeken samengesteld rond eerlijk en duurzaam leven.

 

Doe de Micha Cursus 

cover

Wil je meer leren over hoe je kunt zorgdragen voor elkaar en de schepping? Wil jij ontdekken hoe je op kunt komen voor recht en gerechtigheid? Doe dan de Micha Cursus! Dit kan al met een groep van 5 personen! Een groep vrienden of mensen uit je kerk. Kijk op www.michacursus.nl

 

Kerk 

Omgekeerde Collecte 

In plaats van iets in een collectezak/-bak te stoppen halen gemeenteleden iets uit een collectezak/-bak. In de collectezakken zitten kleine kaartjes, met daarop een uitdaging voor de komende week. Elke uitdaging geeft gemeenteleden de mogelijkheid om praktisch aan de slag te gaan met het thema schepping en klimaat.

 

Op het kaartje staat de opdracht (kort en bondig) en laten we zien op welke gebieden deze actie impact heeft op de schepping. Daarnaast staat er een link op die je naar een webpagina brengt waar meer uitleg staat over de specifieke opdracht en tips en trucs te lezen zijn. Zie het voorbeeldkaartje hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download hier de handleiding 

Ga naar de pagina waar uitleg staat bij de kaartjes. 

 

PS: plastificeer de kaartjes niet, gewoon papier volstaat ook 🙂 Tenzij je het veel vaker gaat gebruiken 😉 

 
Check je Kerk  

Is de koffie die jullie drinken eerlijk gemaakt? Of wat dacht je van de wijn die je drinkt tijdens het avondmaal?  Wij hebben een aantal vragen voor je gemaakt die je kan stellen in/aan je eigen kerk.

Check je kerk 

 
Doe de Micha Cursus 

cover

Wil je meer leren over hoe je kunt zorgdragen voor elkaar en de schepping? Wil jij ontdekken hoe je op kunt komen voor recht en gerechtigheid? Doe dan de Micha Cursus! Dit kan al met een groep van 5 personen of organiseer een cursus in jouw gemeente/parochie! 
Kijk op www.michacursus.nl