Micha Zondag: Genieten van Genoeg 

Doe met ons mee op 17 oktober 2021

 

De supermarkt ligt vol met acties van één-plus-één gratis, maar hebben we dat tweede bakje tomaten écht nodig? Of willen we misschien een beetje teveel? Het antwoord weten we eigenlijk wel: de arbeider en de schepping betalen de echte prijs.

 

Daarom is ons motto: Genieten van Genoeg! Tijdens Micha Zondag gaan we aan de slag met deze tekst:

 

‘Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker en raap wat blijft liggen niet bijeen. En wanneer je bij de wijnoogst druiven plukt, loop dan niet alles nog eens na en raap niet bijeen wat op de grond is gevallen, maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen. Ik ben de HEER, jullie God.’

Leviticus 19:9-10

 

Met behulp van het Micha Zondag materiaal zet je eenvoudig een mooie themazondag in elkaar. Onze dank gaat uit naar al onze partnerorganisaties die hiervoor hun kennis van zaken en bevlogenheid deelden.

 

Micha Zondag valt op 17 oktober (Wereldarmoededag) en kan daarnaast op elke zondag gehouden worden.

 

Download het pakket

 

Na Micha Zondag thuis verder met ‘Genieten van Genoeg’?

 

Wij helpen je graag! Speciaal voor jou hebben we een pagina met tips en ideeën gemaakt om er praktisch mee aan de slag te gaan. Alleen, met vrienden of familie, of samen met je kerk. 

 

 

Aan de slag!

Nieuw: Kinderlied ‘Genieten van Genoeg’

 

Een klein pareltje is het geworden: het kinderlied dat Elly schreef over ‘Genieten van Genoeg’. Kinderen staan erom bekend dat ze nergens doekjes om winden. En daarom doet Elly dat ook niet als ze zingt: ‘We leven hier in Nederland in luxe met elkaar. Toch is er ook veel armoe, en dat is best wel raar. Kan het je echt wat schelen? Dan gaan we samen delen. We kijken waar het nodig is en brengen we het daar.’

 

Lied luisteren

Aanrader:

 

‘Genieten van Genoeg’ verder uitdiepen? Of er praktisch mee aan de slag (misschien wel met je Bijbelstudiegroep)? Dan is dit gelijknamige boekje van Martine Vonk iets voor jou!

 

 

Boek: ‘Genieten van genoeg’