Doel 2: Het bereiken van universele basiseducatie – alle kinderen naar school! 

 

Wat is er tot nu toe bereikt? 
90% van de kinderen uit ontwikkelingsgebieden gaat naar de lagere school en de verschillen tussen jongens en meisjes worden weggewerkt. Steeds meer meisjes schrijven zich in voor school. 

 

Uitdagingen
– De helft van de 58 miljoen schoolverlaters (in de basisschool leeftijd),  woont in door conflicten getroffen gebieden.

– Meer dan 1 op de 4 kinderen in ontwikkelingsgebieden zullen waarschijnlijk hun school niet afmaken. 

– Wereldwijd zijn 781 miljoen volwassenen en 126 miljoen jongeren analfabeet, meer dan 60% van hen zijn vrouwen.

 

Meer info op: http://www.oneworld.nl/millenniumdoel-2 

 

Ook organisaties die zijn aangesloten bij Micha Nederland zetten zich in voor deze doelstellingen. Neem eens een kijkje op hun website en zie wat je ook voor hen (in gebed) kan betekenen. Klik hier voor de organisaties.


Gebedspunten

  • Dank God voor de kinderen in armere landen die in de afgelopen 14 jaar in staat waren om naar de lagere school te gaan en dank dat meer meisjes een grotere kans hebben om naar school te kunnen gaan.
  • Bid dat degenen die naar de lagere school gaan de mogelijkheid hebben om op z´n minst 5 jaar onderwijs te volgen.
  • Bid dat arme landen de middelen hebben om programma´s te creëren op het gebied van alfabetisering en beroepstraining voor volwassenen, en meer in het bijzonder voor vrouwen.
  • Lokale focus. Bid voor de leraren in uw kerk, dorp/stad of land. Bid dat zij een instrument mogen     zijn om kinderen in staat te stellen de persoon te zijn die God wil dat ze zijn.

 
Gebed
Vader God, we danken U voor de vooruitgang die wereldwijd is bereikt om veel kinderen in staat te stellen om naar de lagere school te gaan. We vragen U of U  voor hen wilt voorzien in een manier onderwijs te blijven volgen. Vader, we bidden dat ook volwassenen en vooral vrouwen toegang krijgen tot alfabetiseringsprogramma´s en beroepstrainingen zodat hun families en gemeenschappen daarvan zullen profiteren. In Christus Jezus bidden wij.