Doel 4 Verminderen van kindersterfte

Wat is er tot nu toe bereikt?
De kindersterfte is bijna gehalveerd sinds 1990; er stierven in 2012 6 miljoen kinderen minder dan in 1990. Vaccinatie tegen mazelen voorkwam bijna 14 miljoen doden tussen 2000 en 2012.

 

Uitdagingen
Wereldwijd vinden nog steeds 4 op de 5 sterfgevallen van kinderen onder de 5 jaar plaats in sub-Sahara Afrika en Zuid- Azië.

 

Meer info op: http://www.oneworld.nl/millenniumdoel-4

 

Ook organisaties die zijn aangesloten bij Micha Nederland zetten zich in voor deze doelstellingen. Neem eens een kijkje op hun website en zie wat je ook voor hen (in gebed) kan betekenen. Klik hier voor de organisaties.

 

Gebedspunten

  • Dank God voor de levens die in de afgelopen decennia zijn gespaard als gevolg van medische vooruitgang en verbeteringen op het gebied van gezondheidszorg.
  • Bid dat nationale en lokale overheden zich inzetten om hun middelen te gebruiken om gezondheidszorgvoorzieningen op te zetten en te verbeteren; dat vooral in landelijke en afgelegen gebieden meer vaccins en medische behandelingen beschikbaar komen.
  • Lokale focus: Bid voor uw lokale geboortecentra en ziekenhuizen. Bid dat jonge kinderen toegang zullen hebben tot de basis gezondheidszorg in uw omgeving.

Gebed
Vader God, we danken U dat de afgelopen jaren wereldwijd veel kinderlevens zijn gespaard als gevolg van verbeteringen in de medische zorg. Maar Vader, er is nog een groot aantal jonge kinderen en pasgeboren baby’s in gevaar, vooral in sub-Sahara Afrika en Zuid Azië, daarom bidden we dat overheden in deze delen van de wereld de levens van hun kinderen tot een prioriteit maken. In Christus Jezus bidden wij.