Voor het oprapen

Jongerennetwerk Time presenteert voedselboek

 

Het jongerennetwerk Time to Turn gaf onlangs het boek ‘Voor het oprapen’ uit. Over voedsel en eten. Voor Het Oprapen is een meditatief doe-boek voor op de keukentafel van individuen, gezinnen, studentenhuizen, woongroepen en kringen. Het boek gaat over voedsel en het ritme van de seizoenen die God ons heeft gegeven.

 

De inhoud is dynamisch, het staat vol met inhoudelijk artikelen, reportages, recepten, Bijbelse meditaties, acties voor de lezer om zelf uit te voeren, en prachtige foto’s om het geheel aan te vullen.
Het boek is onder anderen geschreven door Martine Vonk, Reinier Sonneveld, Johan ter Beek en Ludo Hekman.

 

Vers en dichtbij
In 2012 organiseerde Time to turn een campagne om jongeren bewust te maken over het verhaal achter voedsel. Waar komt het vandaan, hoe wordt het geproduceerd en wie zijn de mensen die dit werk doen.

 

De insteek was lokaal- en seizoensgebonden voedsel, ontdekken wat vers en dichtbij is. De campagne omvatte acties  als Guerrilla Gardening, samen eten op festivals, een boek schrijven i.s.m. Oikos, het NCDO en Plukdestad.nl. Meer informatie over deze campagne staat op: www.timetoturn.nl/voor-t-oprapen.