Alles wat je wilt weten over de cursus

 

Voor wie is de Micha Cursus bedoeld?

Voor een ieder die meer wil leren over gerechtigheid en het Koninkrijk van God. In de cursus leer je wat hierover staat in de Bijbel en je gaat met elkaar praktisch aan de slag om te ontdekken hoe je met jouw keuzes kunt bijdragen aan een wereld die eerlijker en duurzamer is. 

 

Met hoeveel mensen kan ik een Micha Cursus doen?

De Micha Cursus kun je al doen met een groep van vijf mensen. Is je groep groter dan tien personen? Dan raden we je aan om er twee groepen van te maken. Eventueel kun je de avonden wel gezamenlijk beginnen. 

 

Heeft iedere deelnemer een cursusboekje nodig?

Ja. De Micha Cursus werkt met een werkboek. Je gaat hiermee aan de slag tijdens de cursus bijeenkomsten, maar je hebt ‘m ook nodig in de voorbereidingen. 

 

Wat heb ik nodig om een Micha Cursus te organiseren?

Een werkboek, handleiding (voor de cursusleider) en toegang tot de online omgeving. In de handleiding krijg je tips en trucs over hoe je de cursus in jouw kerk of omgeving kunt organiseren. Door je op te geven als cursusleider ontvang je deze handleiding in je mailbox en krijg je toegang tot de (besloten) online omgeving. 

 

Waarom is de cursus duurder geworden?

Voor de oude cursus moest je naast een werkboek ook een handboek aanschaffen. In de nieuwe cursus bieden we je de online handleiding gratis aan. 

 

Wat vind ik op de online omgeving?

De handleiding (online omgeving van de cursusleider), podcasts, al het extra materiaal waarna verwezen wordt in het werkboek, extra lees- en kijktips. Per bijeenkomst vind je een overzicht van wat je nodig hebt om de cursus volledig te kunnen volgen. 

 

Kan ik een Micha Cursus het hele jaar door beginnen?

Ja, je kunt elk moment van het jaar een Micha Cursus beginnen. 

 

Heb ik ook een instructie nodig om de Micha Cursus te kunnen geven? 

Als je ervaring hebt met het leiden van een bijbelkring of cursus, of als je vaker voor een groep hebt gestaan, dan heb je niet per se een instructie nodig. We raden je wel sterk aan om de handleiding goed door te lezen. 

Mocht je nog geen ervaring hebben, dan adviseren we je om in de toekomst één van onze online instructie momenten bij te wonen. Hier geven wij tips en is er alle ruimte om vragen te stellen. We kondigen deze momenten aan op onze site en via onze sociale media kanalen.

 

Ik heb als cursusleider een wachtwoord aangevraagd en ontvangen per mail, maar er gebeurt niks.

Scroll even door naar beneden :). Na het invoeren van je wachtwoord kom je automatisch terecht bij alle aanvullende materialen, zoals modules.

 

Door Corona kunnen wij niet meer samenkomen, is er een mogelijkheid om de cursus online te doen?

Jazeker! We hebben in onze algemene handleiding instructies opgenomen hoe je de cursus online kunt doen.

 

Zit jouw vraag er niet bij, stel die dan via: [email protected]