Drie jaar na hun succesvolle album Zeeën van recht lanceert Schrijvers voor Gerechtigheid  een nieuwe cd. ‘Licht aan’. 

 

00376a56677511e38b890e44eb87a70a_8Gods hart klopt voor gerechtigheid, maar toch zingen we daar in onze kerken weinig over. Daarom brengt het schrijvers- en muzikantencollectief Schrijvers voor Gerechtigheid haar tweede plaat in het voorjaar uit. Een album vol met nieuwe Nederlandstalige liederen over gerechtigheid en armoede die geschikt zijn voor samenzang in kerken en gemeenten.

 

Zestien dichters en muzikanten van diverse kerkelijke achtergronden werkten aan deze nieuwe liederen, onder wie Elbert Smelt, Reinier Sonneveld, Michiel van Heusden, Roeland Smith, Antonie Fountain, Sergej Visser en Peter Dijkstra. Sommigen waren onder meer betrokken bij Sela, Trinity, Psalmen voor Nu, Soul Survivor, Opwekking, maar ook bij de Nederlandse popmuziek.

 

De titelsong ‘Licht aan’ is ontleend aan Jesaja 58. ”Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen? Dan breekt je licht door als de dageraad, je zult voorspoedig herstellen. Je gerechtigheid gaat voor je uit.”

 

Schrijvers voor Gerechtigheid werkt samen met Micha Nederland om kerken en christelijke organisaties te laten participeren in dit initiatief. Het initiatief kan verder rekenen op de steun van de koepelorganisaties Evangelische Alliantie en EZA (EA-EZA), Prisma en NZR. Organisaties als Tear, Dorcas en Compassion zijn reeds partner van Schrijvers voor Gerechtigheid.

 

Via de knop hiernaast kan je de CD bestellen.