Zo wordt schoenzetten nog leuker!

 

Het schoenzet-seizoen is weer in aantocht! Superleuk om je kinderen te verrassen, maar misschien krijg jij soms ook hoofdpijn van die eindeloze zee aan reclamefolders… echt ruimte voor “eenvoudig genieten” is er dan ook niet meer. Misschien struikel je thuis zelfs over het speelgoed en mag het van jou wel ietsje minder. Of misschien heb je het niet zo breed en weet je hoe moeilijk het is om een droom van je kind in vervulling te laten gaan.

 

In welke situatie jij je ook bevindt, wij hoorden van iemand uit ons netwerk een mooi Sinterklaas-idee dat we graag met je willen delen. De kern is: “Ontvangen is leuk, maar leren weggeven minstens net zó!”

 

Zo werkt het:

📃 De kinderen ontvangen van de Sint een brief: hij wil hen graag verrassen en hij wil daarom graag hun verlanglijstje weten, maar hij heeft óók een vraag: zouden zij één of meer dingen van hun speelgoed uit willen zoeken om weg te geven aan andere kinderen, die niet zoveel speelgoed hebben? Ze mogen deze ‘s avonds naast hun schoen leggen. De Sint zal daar andere kinderen blij mee maken.

🚗 Coach je kinderen zo nodig om ook verder te kijken dan half vergane prulletjes en ook iets uit te zoeken waarvan ze weten dat een ander kindje er écht blij van zal worden, zelfs als dat betekent dat zij zelf een beetje afscheid van iets moeten nemen. (Maar oefen nooit druk uit, een blije gever geeft uit vrije wil! ;-))

👟 De volgende ochtend vinden de kinderen naast een cadeautje ook een bedankbriefje van de Sint.

🎁 Bedenk een mooie bestemming voor het speelgoed dat je kinderen hebben geschonken.

Denk bijvoorbeeld aan:

🛴 de Rugtasactie van Stichting Gave voor vluchtelingkinderen in Nederland,

🛴 de Speelgoedbank of de Sintinzamelactie van de Voedselbank,

🛴 een plaatselijke inzamelingsactie voor kinderen in Oost-Europa.

 

Veel plezier!