Micha Scheurkalender verkopen in je gemeente?

In de CGK/NGK in Arnhem weten ze hoe ze iets slim moeten aanpakken: duurzamer leven én geld inzamelen voor de diaconale reis van de jeugd naar Armenië. Zou dat ook samengaan? Jazeker: de jeugd verkoopt nu de Micha Scheurkalender in de gemeente. De opbrengst gaat naar hun activiteiten in Armenië. De reis betalen ze zelf. En al die gemeenteleden krijgen met de kalender een jaar lang elke dag inspiratie om eerlijker en duurzamer te leven. Inmiddels kochten meer dan 160 gemeenteleden de kalender.

 

Initiatiefnemer Pauline is blij met de kalender: “Wat ik bijvoorbeeld mooi vind, is dat er stukjes in staan waardoor je meer oog krijgt voor de schepping. Ik las ergens dat veel mensen wel de logo’s van bekende merken kennen, maar in het bos geen bomen kunnen benoemen. Wat je kent, wordt geliefd en wat je lief is, daar ga je zorgvuldig mee om. De schepping kan in die zin niet genoeg PR krijgen!”

 

Bewustwording

Mede-initiatiefnemer Willie hoopt dat de actie veel moois mag uitwerken in de gemeente: “Afgelopen jaar hebben we de Micha Cursus gedaan. Wat we daar geleerd en ontdekt hebben, willen we graag delen met de gemeente, op een leuke manier. Om bewustwording op gang te brengen en mensen warm te maken voor een eventuele Micha Cursus komend seizoen en andere activiteiten. Zo denken we bijvoorbeeld aan filmavonden met een gesprek na afloop. We zijn heel blij dat we deze kalender nu met korting mogen inkopen bij de uitgever en de winst gebruiken voor het vrijwilligerswerk van de jongeren.”

 

Ook geïnteresseerd?

Wil jij de Micha Scheurkalender ook verkopen in je gemeente om geld in te zamelen voor een diaconaal doel? Dat kan! Neem contact op met onze uitgever Buijten & Schipperheijn voor de mogelijkheden of informeer bij je plaatselijke christelijke boekhandel. Om in contact te komen met Buijten & Schipperheijn, stuur je een mail aan Hugo Heymeijer via [email protected].