Hoe organiseer ik een Micha Zondag?

 

Het organiseren van een Micha Zondag is niet moeilijk. Elke zondag in het jaar kan namelijk een Micha Zondag zijn, maar één keer in het jaar vragen wij er specifiek aandacht voor en doen er meer dan 1.000 kerken in Nederland mee met de Micha Zondag. Waar moet je aan denken als je een Micha Zondag wilt organiseren in je kerk?

  1. Download het Micha Zondag materiaal van de website.
  2. Overleg met degene die voorgaat op Micha Zondag (20 oktober) of zij/hij een Micha Zondag wil houden op deze zondag en hierover wil preken.  Zo ja, dan kan je hem of haar het materiaal toesturen.
  3. Laat ons weten dat jullie gemeente meedoet met de Micha Zondag. Wij sturen je dan updates via de mail met extra materiaal dat kan helpen om de Micha Zondag vorm te geven. Aanmelden kan hier. 
  4. Je kunt voorstellen om een keer samen te komen met degene die voorgaat op deze dag. Je zou samen met anderen in de gemeente een voorbereidingsavond kunnen organiseren met de voorganger/voorgangster.
  5. In het materiaal van de Micha Zondag zit ook materiaal voor de Kindernevendienst en de Tieners. Deel het materiaal ook met de mensen die op de Micha Zondag hiervoor verantwoordelijk zijn. Zo kun je met de gehele gemeente met hetzelfde thema aan de slag.
  6. Wil de voorganger op 20 oktober niet meewerken aan de Micha Zondag, kijk dan of je het op een andere zondag kunt organiseren met een voorganger die wel graag meewerkt of kijk of er ruimte is voor een gastspreker. Op onze site vind je een heel aantal gastsprekers die graag bij jou in de gemeente komen spreken.
  7. Als je voorganger ook enthousiast is, is het leuk om in de voorbereiding ook na te denken of je er wat dingen om heen kunt organiseren. Gebruik bijvoorbeeld de omgekeerde collecte in je dienst of ga tijdens de dienst ook met elkaar in gesprek aan de hand van onze gesprekshandleiding (kan ook na de dienst!).
  8. Like ook onze Facebookpagina en volg ons op Instagram (Micha_Nederland) om op de hoogte te blijven van het thema. Deze kun je natuurlijk altijd delen op de pagina’s van jullie gemeente. Ook leuk als je foto’s deelt van de zondag zelf als jullie foto’s maken van jullie samenkomsten.
  9. Je kunt de Micha Zondag aankondigen in de nieuwsbrief van de kerk, kerkblaadje, Facebook, Instagram. Hiervoor komen er voorbeeldberichten en ander promotiemateriaal beschikbaar op de website. Altijd leuk als je ons ook tagt in je bericht.
  10. Wil je na de Micha Zondag meer met het thema van gerechtigheid? Doe dan met je gemeente of je kring de Micha Cursus.

Promotiemateriaal

Doet jullie gemeente mee aan Micha Zondag? Of is jullie organisatie deelnemer van Micha Nederland? Gebruik dan een van de onderstaande banners om Micha Zondag te promoten op jullie website en link ‘m naar www.michazondag.nl. Bedankt!

 

Klik op de foto om deze in ware grootte te openen en op te slaan als afbeelding. 

 

Banner voor website 

Website afbeelding PNG

 

Afbeelding voor Social Media 

Afbeelding voor Sociaal Media

 

Banner algemeen 

Micha Zondag 2019 Banner

 

Poster/voorkant kerkenpakket 

Voorkant kerkenpakket Micha Zondag 2019