De Micha Cursus is een serie van zes of negen bijeenkomsten waarin je ontdekt hoe waardevol het is te groeien in jouw betrokkenheid op mensen dichtbij en veraf en op de schepping met haar vele rijkdommen. Het doet er toe wat jij doet.
Juni 2014 komt er een vernieuwde cursus, tot die tijd kun je het oude en zeer bruikbare materiaal nog gebruiken.

 

Micha is onder christenen het symbool geworden voor goed en recht doen. Dat zijn grote woorden voor een wereld waarin economie en politiek de dienst lijken uit te maken. Toch kunnen christenen iets betekenen voor mens en milieu. Door armen te helpen, zorg te dragen voor de natuur en ook in je eigen omgeving contact te zoeken met kwetsbare medemensen, geef je aan Jezus te willen volgen.

 

Goed en recht doen

De vernieuwde Micha Cursus kent zes of negen thema-avonden en één praktijkzaterdag.  Als je kiest voor zes avonden, kun je bijv. een jaar later als opfrisser de resterende drie thema-avonden doen.

 

Diaconale tool

Uit ervaring blijkt dat de Micha Cursus helpt om gemeenteleden te stimuleren tot een diaconale en duurzame levenshouding. Cursisten leren hoe ze praktisch ‘Goed en recht’ kunnen doen in hun eigen leven. Lees hier meer over het doel van de cursus en de inhoud.

 

Materiaal bestellen

Zowel voor deelnemers als begeleiders is er kant en klaar materiaal beschikbaar.  Zo tref je op deze site al diverse filmpjes en een test. Via het bestelformulier kun je ook het papieren Micha Cursuswerkboek, de Cursusleidershandleiding en promotiemateriaal bestellen.  Meer informatie over bestellen en prijzen tref je op de bestelpagina.