Organiseer een filmvertoning

 

Wij willen je graag ondersteunen om zelf een filmvertoning van ‘Super Wave’ te organiseren bij je thuis, op je werk of in de kerk. Zo kun jij ervoor zorgen dat het onderwerp van eerlijke handel met respect voor mens en milieu gaat leven en je omgeving inspireren om zich voor structurele verandering in te zetten.

 


Stappen plan ‘hoe organiseer ik de filmvertoning’

 

Stap 1

Kijk zelf eerst de korte film. Dit kan je doen door je bij stap 3 op te geven. Je ontvangt dan de link naar de film op youtube. 

Stap 2

Prik een datum waarop je in je werk/kerk/gemeenschap mensen kan uitnodigen voor de filmvertoning. Let wel op dat je je aan de Covid- maatregelen houd. Je kan ook een online film vertoning organiseren.

Stap 3

Geef je op en ontvang een doe-het-zelf pakket in je mail om de film avond zowel fysiek of online te organiseren. Dit kan met het formulier onder dit stappenplan. 

Stap 4

Nodig mensen uit voor de filmvertoning(denk aan sociale media, nieuwsbrief, website, informatieblad etc.)

Stap 5

Kijk met elkaar de film en bespreek deze na.

Stap 6

Bedenk hoe je met elkaar actie zou kunnen ondernemen.

 

Organiseer een filmvertoning

Vul het formulier in en ontvang via de mail het pakket om zelf een (online) filmvertoning te organiseren.

 

 


Kom in actie 

 

Ben je na afloop van de film overtuigd dat er verandering moet komen?  

Wij zullen eind oktober een brief aan Tweede Kamerleden sturen waarmee wij hen oproepen om zich in te zetten voor Nederlandse wetgeving om bedrijven te verplichten in de hele ketenmensenrechten en het milieu te respecteren. Dit kan jij doen:

  1. Onderteken de brief van het Initiatief voor Duurzaam en Verantwoord Ondernemen aan Tweede Kamerleden. Hiermee laat jij je stem horen dat ook jij het belangrijk vindt dat in geheel de keten mensenrechten en het milieu wordt gerespecteerd.  Link naar de brief volgt, we werken hier momenteel hard aan. 
  2. Wil je deze oproep verder versterken, zorg ervoor dat jouw kerk ook de brief ondertekend en zich aansluit bij het Initiatief voor Duurzaam en Verantwoord Ondernemen. Hiermee laat jij je stem horen dat ook jij het belangrijk vindt dat in geheel de keten mensenrechten en het milieu wordt gerespecteerd.  Sluit je aan! 

 

Ga terug naar ‘Aan de Slag’