Het klimaat is (niet) van de Kerk?

 

Speciaal voor Opwekking 2021 maakten we een podcast over het thema klimaat en kerk. Je luistert deze via de website van Opwekking of via de onderstaande linkjes. Je kan deze ook vinden in Spotify of in de Google Podcast app. Even zoeken op Micha Nederland en dan vind je ons. 

 

In deze podcast gaat Annemarthe Westerbeek (Micha Nederland) in gesprek met Ron Becker en Rozemarijn van ‘t Einde over de vraag of we als kerken in Nederland ook plek moeten geven en creëren voor thema’s als klimaatverandering, zorg voor de schepping of ook wel ecologische gerechtigheid genoemd. Je kan luisteren naar een open en zoekend gesprek over het hoe, waarom en de noodzaak van deze thematiek. Dus doe je schoenen aan, ruk jezelf even los van deze digitale editie en zet de podcast aan tijdens een wandeling oid. Wellicht kom je dan toch nog een beetje in de buurt van het pinkster conferentie gevoel! 

 

Luister de podcast hier: 

Zie je hier geen podcast? Open deze site via chrome of luister via anchor.fm

 

 

PS: We kregen na het opnemen van de podcast nog een mooie gedachte en nabrander binnen van Ron Becker, deze beluister je hier: 

Zie je hier geen podcast? Open deze site via chrome of luister via anchor.fm

 

Gasten

Ron Becker – voorganger bij Crossroads Rotterdam, kernteam Nederland Zoekt en coördinator van het research center Youth, Church and Culture van de PthU.

Rozemarijn van ’t Einde – theoloog, criminoloog én klimaatactivist.

Annemarthe Westerbeek, gespreksleider – landelijk coördinator van Micha Nederland. Micha Nederland is een netwerk dat zich inzet om de verschillende aspecten van het thema gerechtigheid in de Nederlandse kerken en onder christenen onder de aandacht te brengen. Kijk ook op www.michanederland.nl