Online omgeving 

 

Welkom in de online omgeving voor jou als deelnemer van de Micha Cursus. Op dit gedeelte van onze website vind je per bijeenkomst extra informatie, bijlagen, linkjes etc. waar in het cursusboek naar wordt verwezen.

 

Links in het menu vind je een aantal directe linkjes naar de podcasts en het promotiemateriaal.

 

Momenteel werken we er hard aan om de online omgeving volledig te vullen, zodat jullie aan de slag kunnen gaan. Enkele filmpjes zijn nog in productie, dus daar vind je tijdelijk alternatief materiaal om te gebruiken.

 

Organiseer de Micha Cursus 

Hier vind je elementen die je kunt gebruiken om de Micha Cursus te organiseren in jouw kerk of gemeente. Let op: sommigen documenten openen op een nieuwe pagina. 

Online Modules

 

In bijeenkomst 5 gaan jullie je verdiepen in een thema naar keuze.  Hier staan deze modules omschreven. Je cursusleider kan de module(s) naar keuze downloaden in zijn/haar online omgeving en deze met jullie delen.

 

Intercultureel kerkzijn

De kerk in het kleurrijke Koninkrijk van God – Hoe kunnen we kerk zijn met mensen uit verschillende culturen? Voelt iedereen zich thuis, is iedereen gelijkwaardig? Duik in het thema ‘intercultureel kerkzijn’ en ontdek dat hier misschien méér stil verdriet schuilgaat dan je dacht. Maar ook: hoeveel moois je van elkaar zult ontvangen als je door de ogen van Jezus om je heen gaat kijken…

 

Voedsel

Ons dagelijks brood | Goed eten in tijden van schaarste en overvloed.

 

Kerk in je Buurt 

Kerk in je Buurt | Het goede leven delen in jullie buurt. 

Noot: Deze module is het meest geschikt voor mensen die samen optrekken in een kerk, of een passie delen voor een groep of activiteit in een buurt, die samen in een bepaalde buurt wonen en/of elkaar willen helpen in de eigen buurt het Koninkrijk van God meer vorm te geven.

 

Kledingindustrie 

In deze module leer je meer over de achtergrond van je kleding. Waar komt het vandaan en wie werkt er aan? Ook ga je kijken naar wat je eigen stijl is en wat voor jou een stap kan zijn naar een eerlijke garderobe. 

 

Klimaatverandering 

In deze module ontdek je wat klimaatverandering feitelijk is, wat de menselijke invloed is op het klimaat en onderzoek je wat de Bijbel zegt over klimaatverandering. Leuk detail: je kunt aan de slag met lego of duplo tijdens deze module 🙂 

 

Zorg voor de schepping

In deze module denk je met elkaar na over de schepping en de rol van de mens, leer je meer over biodiversiteit en ontdek je welke praktische stappen je kunt zetten om concreet te zorgen voor de schepping.  Zie ook de duurzame bucketlist.

 

Moderne Slavernij

In deze module leer je meer over Slavernij, je leest over personen en je probeert je in te leven. Je ontdekt dat Slavernij iets is van vandaag. Je kijkt een filmpje, luistert naar een lied, doet een test en je leest de Bijbel.

 

De modules zijn toegankelijk via de afgeschermde online omgeving van de cursusleider.