De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

Organiseer de Micha Cursus 

Hier vind je elementen die je kunt gebruiken om de Micha Cursus te organiseren in jouw kerk of gemeente. Let op: sommigen documenten openen op een nieuwe pagina. 

Bijeenkomsten 

Let op: de bijeenkomsten openen op een nieuwe pagina.

 

Bijeenkomst 1 

Bijeenkomst 2 

Bijeenkomst 3 

Bijeenkomst 4 

Bijeenkomst 5 

Bijeenkomst 6 

Bijeenkomst 7 

Online Modules

Voedsel

Voedsel – Ons dagelijks brood | Goed eten in tijden van schaarste en overvloed.

 

Kerk in je Buurt 

Kerk in je Buurt  – Kerk in je Buurt | Het goede leven delen in jullie buurt. 

Werkblad – Kerk in je Buurt 

Noot: Deze module is het meest geschikt voor mensen die samen optrekken in een kerk, of een passie delen voor een groep of activiteit in een buurt, die samen in een bepaalde buurt wonen en/of elkaar willen helpen in de eigen buurt het Koninkrijk van God meer vorm te geven.

 

Kledingindustrie 

Kledingindustrie – In deze module leer je meer over de achtergrond van je kleding. Waar komt het vandaan en wie werkt er aan? Ook ga je kijken naar wat je eigen stijl is en wat voor jou een stap kan zijn naar een eerlijke garderobe. 

 

Klimaatverandering 

Klimaatverandering – In deze module ontdek je wat klimaatverandering feitelijk is, wat de menselijke invloed is op het klimaat en onderzoek je wat de Bijbel zegt over klimaatverandering. Leuk detail: je kunt aan de slag met lego of duplo tijdens deze module 🙂 

Werkblad klimaatverandering 

 

Zorg voor de schepping

Zorg voor de schepping – In deze module denk je met elkaar na over de schepping en de rol van de mens, leer je meer over biodiversiteit en ontdek je welke praktische stappen je kunt zetten om concreet te zorgen voor de schepping. 

 

Moderne Slavernij

Moderne Slavenij – In deze module leer je meer over Slavernij, je leest over personen en je probeert je in te leven. Je ontdekt dat Slavernij iets is van vandaag. Je kijkt een filmpje, luistert naar een lied, doet een test en je leest de Bijbel.

 

 

Micha Zondag 2020

De jaarlijkse Micha Zondag komt er weer aan. Het thema is dit jaar moderne slavernij en uitbuiting. Ook meedoen? Met deze voorbeeldtekst heb je in een hand omdraai jouw kerk uitgenodigd om mee te doen.

 

Online Instructie 

Eén keer in de zoveel tijd organiseren wij een online vragenuur voor cursusleiders en aanstaande cursusleiders. Zodra er weer eentje gepland staat, communiceren wij hieronder de datum. Momenteel geen nieuwe datum beschikbaar? Je mag ons ook altijd mailen en bellen met je vragen. We staan graag voor je klaar!

 

Mail naar: [email protected]

Bel (op maandag en donderdag tijdens kantooruren) naar: Marian van Zutven, +31 (0)30 69 69 600.