Michamoment Carla Dik-Faber

In aanloop naar de Micha Zondag 2016 delen we een aantal #Michamomenten. Niet alleen die van onszelf maar ook van anderen die betrokken zijn bij Micha Nederland. Tijdens het #michamoment wordt er teruggeblikt op een moment in de afgelopen dagen waar door je, in het groot of klein, aan het denken bent gezet over goed en recht doen.  Het eerste #michamoment wordt afgetrapt door Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie.

 

‘ Buigen om recht te doen’

rt-160910-_i1c9565-klein

Deze zomer was ik met mijn gezin op de Azoren. Negen eilanden, waarvan we er twee bezocht hebben. Eilanden omringd door water, zover je kijkt. Het was mijn eerste kennismaking met de onmetelijke oceaan. Een ervaring om nooit meer te vergeten. We waren ver van de kust, een klein groepje mensen op een rubberen bootje, omringd door dolfijnen. Toen ik in het water gleed en onder water keek, zag ik alleen maar blauw. Ver onder mij doorschijnende, witte kwallen die als sieraden door het water dansten. Een peilloze diepte onder me. Niet eerder heb ik me zo klein gevoeld in Gods schepping. Wat heeft Hij het prachtig gemaakt. En wij mogen daarvoor zorgen. Een enorme verantwoordelijkheid, die ik daar zo indringend voelde.

 

De realiteit is dat de schepping, ons gemeenschappelijk huis, “zucht en lijdt als in barensweeën” (Romeinen 8). Dan past alleen verootmoediging voor onze Schepper. Wat is er over van de schepping die Hij eens zo mooi gemaakt heeft? Wat hebben we ervan gemaakt? We lezen ook in de Bijbel dat “de aarde reikhalzend uitziet naar de openbaarwording wie Gods kinderen zijn”. We zijn geroepen om ons te bekommeren om Gods schepping. In deze onmetelijke wereld zijn wij zo klein en toch lezen we deze prachtige opdracht in de Bijbel. We kunnen niet anders dan het hoofd buigen voor Hem, onze verantwoordelijkheid hierin nemen en het te verwachten van hem. Micha Zondag is voor mij een bijzondere dag om elkaar te inspireren en te bemoedigen. In de wetenschap: Immanuel, God zelf is – ook dan – met ons.

 

Carla Dik-Faber is Tweede Kamerlid van de ChristenUnie. Op de foto draagt zij een jurk die is gemaakt van gerecyclede visnetten en gelooide vishuiden, ontworpen door Franciska Manuputty. Het schip ‘Immanuel’ komt van Urk. De Urker vissers zamelen hun netten in en laten dit in samenwerking met Healthy Seas en Econyl verwerken tot garens en stoffen.

 

Op 16 oktober is het Micha Zondag. Thema is dit jaar ‘Buigen om recht te doen.’ Download hier het kerkenpakket.