Week 6

Religieuze spanning

Micha10 staat deze week in teken van religieuze spanning. Deze week is niet zomaar gekozen, want van 6 t/m 9 juli is het Suikerfeest. Daarom zetten we deze week de relatie die we hebben als christenen met andere religies centraal. Wat weten we van de ander en hoe benaderen we die? We nemen je mee in het verhaal van Henk Bouma, een achtergrondartikel en weer een uitdagende challenge. 

 

Micha en religies

Micha Nederland heeft in de afgelopen jaar een aantal keer aandacht besteed aan gerechtigheid naar de medemens, van welke religie dan ook. Zo stond in 2015 de Micha Zondag stil bij het thema ‘Mijn wereld op z’n kop’, naar aanleiding van Marcus 10:32-45. In de Micha Cursus besteedt hoofdstuk 3.2 aandacht aan het thema ‘ver weg is niet gek.’

Henk Bouma

Henk Bouma werkt voor Huis van Vrede, hij vertelt over de relatie met moslims en christenen.

 

Challenge

moskee

 

We hebben deze week weer een spanende voor jullie! Hier komt ‘ie:

Bezoek eens een moskee en nodig moslims uit in je kerk tijdens een open dag.
Waar kerken zijn, zijn ook vaak moskeeën. Ben je er wel eens binnen geweest? Het is heel erg de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen en te ervaren hoe moslims hun geloof beleven. Daarnaast is het een buitenkans om moslims uit te nodigen voor de kerk.

Ken je geen moskee in jouw buurt? Een boeddhistische tempel of zoiets kan natuurlijk ook. Daarnaast kan je ook op internet kijken. Daar staan genoeg mogelijkheden. Trek je stoute schoenen aan en stap de drempel over naar de ander!

Allah of God

Voel je de spanning al? Wat zal het worden? Een artikel dat zegt dat God en Allah hetzelfde zijn of een artikel dat zegt dat Allah eigenlijk de duivel is. Wat mag je van Micha verwachten? Wat is gerechtigheid? Ik zeg het maar gelijk… Ik weet het niet… In mijn ogen is God zo groot, dat ik Hem niet in een doosje kan stoppen. Ik zou het soms best willen, maar het lukt gewoon niet.

 

Lees het volledige artikel

 

Netwerk Micha Nederland

Micha Nederland is een netwerkorganisatie. Er zijn momenteel 23 organisaties zijn die het samen belangrijk vinden om aandacht te vragen en kerken en christenen te activeren voor gerechtigheid

 

Een heel aantal van deze leden zijn kerkelijke leden, diaconale of zendingsorganisaties. Deze leden zijn: de ABC-gemeentes, de Unie van baptistengemeenten, het Diaconaal steunpunt GKV/NGK, de Deputaten diaconaat Christelijke Gereformeerde Kerken, De Stichting voor Zending en Diaconaat van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten, De Nederlands Gereformeerde Kerken, en De Verre Naasten.

 

Zij werken als zendingsorganisaties of diaconaat met en voor kerken. Hun websites zijn hier te vinden.