Week 9

Relaties

De negende week van Micha10 staat in het teken van relaties. We hebben allemaal relaties met mensen om ons heen. Helaas gebeurt juist daar een hoop onrecht. Misschien heb je de neiging om jezelf groter te maken of jezelf te profileren ten koste van de ander. Hoe doe je recht aan die ander als je het niet goed met elkaar kunt vinden of een conflict hebt? Denk deze week na over hoe je gezonde relaties aangaat en ze gezond houdt. Kijk het filmpje over onrecht en liefhebben en vier je vrienden met de challenge van deze week!

 

Micha en relaties

Juist naar de mensen om je heen kun je aan de slag met goed en recht doen. Daarom staan relaties in veel activiteiten van Micha Nederland centraal. Bijvoorbeeld in de Micha Cursus: mensen dichtbij en mensen ver weg. Ook de Micha Zondagen besteden aandacht aan deze thema’s. Dit jaar is er speciaal een Micha Zaterdag: aan de slag voor gerechtigheid met Stichting HiP en Stichting Present.

Challenge

Vier je vrienden!

vrienden

 

Goede relaties & vriendschappen zijn kostbaar en ongelofelijk bijzonder. Deze week de uitdaging om je vriendschappen te vieren. Nodig één of meerdere vrienden uit om jullie vriendschap te vieren. Dat kan een vriend zijn die je misschien al erg lang kent. Ga iets leuks doen wat bij jullie past, waar jullie van houden. En benoem waarom je blij bent met deze vriendschap!

Denkstof in 1 minuut

Vecht tegen onrecht!

 

Ik word boos van netwerktips…

Netwerken is helemaal hip. De afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden, want netwerken levert je wat op. Je vindt je baan via je netwerk, je ontmoet nieuwe klanten en als je zelf iets geregeld moet hebben dan doe je dat via iemand uit je netwerk.

 

Lees het volledige artikel

 

Omgaan met lastige mensen in de kerk

Als Rutger verschijnt op de gemeentevergadering ontstaat er een sfeer van onrust bij de aanwezigen. Wat zal er nu weer gebeuren? Op welke manier zal hij deze vergadering weer weten te vergallen? Rutger staat bekend als een dwarsligger. Iemand die altijd kritiek heeft op de leiding en dat ongezouten naar voren brengt. De oudsten hebben er wel eens met elkaar over gesproken, maar ze weten niet goed hoe ze met hem moeten omgaan. Hij is heel actief in de gemeente, draagt financieel behoorlijk bij en er zit nogal wat familie van hem in de kerk.

 

Lees het volledige artikel

Netwerk Micha Nederland

Micha Nederland is een netwerkorganisatie. Er zijn momenteel 23 organisaties zijn die het samen belangrijk vinden om aandacht te vragen en kerken en christenen te activeren voor gerechtigheid. Sommige van deze zijn op hun beurt weer netwerkorganisaties, gespecialiseerd in het verbinden. Want hoe verschillend mensen en organisaties soms ook zijn: samen sta je sterker, en kun je meer.

 

MissieNederland

Missie NederlandEr is nog veel onrecht en armoede in de wereld. Het is onze opdracht om als discipel van Jezus zijn boodschap te verkondigen en te laten zien. Micha zorgt voor bewustwording in de kerken in Nederland voor meer betrokkenheid. Onze missionaire opdracht gaat verder dan alleen het mondeling doorgeven van het Evangelie. Christus roept ons op Hem na te volgen in de zorg voor armen, verdrukten, weduwen & wezen. Wat is er mooier dan ook daarin onze krachten te bundelen en een gezamenlijk geluid te laten horen. Lees meer…

 

Prisma

PrismaPrisma is een vereniging van een groot aantal christelijke ontwikkelingsorganisaties. Deze organisaties zijn actief op het terrein van ontwikkelingssamenwerking en diaconaat wereldwijd. Het doel is om door onderlinge samenwerking de strijd tegen armoede in de wereld te kunnen versterken. Het bestrijden van de enorme armoede die nog altijd in grote delen van de wereld bestaat, is immers onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Lees meer…

 

CHE

Dlogoe Christelijke Hogeschool Ede is partner van Micha omdat vernieuwing van het denken over sociale gerechtigheid en duurzaamheid begint bij studenten. De CHE ondersteunt het Micha netwerk door onderwijs, onderzoek en kennisuitwisseling. Lees meer…