Micha Zondag 2016, hoe verder?

header-micha-zondag-e-mail

Een week geleden was het Micha Zondag. Deze dag stond gerechtigheid wereldwijd in kerken centraal. Maar gerechtigheid is niet alleen voor op een zondag in het jaar. Het is iets van alledag. Buigen om recht te doen is iedere dag op zoek gaan naar Gods wil. Micha 6:8 maakt het duidelijk: recht doen, trouw betrachten en nederig de weg van God gaan. Maar hoe pak je dat aan? We helpen je op weg.

 

Micha Cursus

Met de Micha Cursus leer je samen hoe je ‘goed en recht kunt doen’, dichtbij en ver weg. Tijdens de cursus overdenk je samen Bijbelteksten maar doe je ook individueel of met de andere cursisten opdrachten om je talenten en gaven in kaart te brengen. Zo ontdek je wat je allemaal gekregen hebt en wat je te geven hebt.

 

Partners
Micha Nederland is een netwerk van organisaties die samengebonden worden door gerechtigheid. Iedere organisatie komt op eigen manier op voor recht. Je kunt daaraan bijdragen door hen te ondersteunen met een financiële bijdrage. Maar het kan ook door wat van je tijd te geven. Bekijk onze partners

 

Michamok: fairtrade

Recht doen heeft ook invloed op je inkopen. Wat koop je bij de supermarkt? Let je op duurzaamheid en verantwoorde productie? Met de #Michamok-campagne willen we mensen stimuleren om een maand lang alleen fairtrade dranken te drinken. Op deze manier stimuleer je jezelf en anderen om na te denken over je consumeergedrag.

 

Micha Boeken

Martine Vonk, lector Ethiek en Technologie aan hogeschool Saxion, heeft het eerste deel van de nieuwe Micha-boekenreeks geschreven. Ze overhandigde het eerste exemplaar aan Gerard Verbeek tijdens het jubileumconcert van Micha Nederland. In het boek vertelt Vonk over duurzamer en eerlijker leven in de alledaagse praktijk. Ze wil christenen door het boek inspireren om te genieten van genoeg: “Jezus leert ons dat als je Gods koninkrijk zoekt, hij zal geven wat je nodig hebt. Geef en je zult ontvangen, deel met anderen en je hebt zelf genoeg. In het koninkrijk van God is er genoeg voor iedereen”, aldus Vonk.

Bestel het boek

 

Micha Zondag 2017
In 2017 is de Micha Zondag zelf op 15 oktober. Maar je kunt iedere zondag in het jaar een Micha Zondag houden. Daarom zullen we het materiaal speciaal beschikbaar maken voor het kerkelijk jaar 2017-18. We houden je op de hoogte als je je inschrijft voor de updates