Lancering Micha Young

Donderdag 23 mei lanceert Micha Nl een nieuw project voor jongeren vanaf 15 jaar: Micha Young. Daarmee levert het Michanetwerk vernieuwend materiaal af over sociale en ecologische gerechtigheid.

 

Of zoals het zelf eenvoudig aankondigt: ‘Voor jongeren over goed en recht doen’. Micha Young laat jongeren, soms letterlijk, proeven wat onrecht is maar biedt ook praktische, Bijbelse handvatten om dit aan te pakken in hun eigen leven of verder weg.

 

Interactief

Net als de Micha Cursus voor volwassen biedt Micha Young een pakket met thematische en praktische opdrachten. Het project bestrijkt vier avonden en een weekend vol confronterende opdrachten, bijbelteksten en boeiende informatie. Met een uitgebreid cursusboek voor jeugdleiders en interactieve presentaties en filmpjes voor de jongeren. Bedoeld voor jeugdgroepen om samen na te denken en mee te maken hoe je zelf als jongere onrecht en armoede kunt terugdringen.

 

Experience
Donderdagavond 23 mei wordt Micha Young gelanceerd met een ‘experience’ voor professionele jeugdwerkers in Driebergen. 4 juni volgt er een meer uitgebreide trainingsavond in Utrecht voor jeugdleiders van lokale kerken en leiders van jeugdgroepen.

 

Wereldwijd
Micha is een internationale beweging die oproept tot goed en recht doen. Zo staan 20 oktober op Micha Zondag, duizenden kerken wereldwijd stil bij de strijd tegen armoede en onrecht. Micha komt voort uit een wereldwijd netwerk van kerkgenootschappen en organisaties, die samen strijden tegen onrecht.

 

Geraakt

De beweging startte in het Zuiden van de wereld en vormt een bijzondere mix van mensen uit allerhande culturen en landen. Allen geraakt door een specifieke bijbeltekst van de profeet Micha die opriep om ‘goed en recht te doen en daarin trouw te zijn’.

 

Recht doen
In Nederland startte het netwerk vijf jaar terug met de Micha Cursus, een praktische cursus over goed en recht doen. Later volgde de jaarlijkse Micha Zondag, die inmiddels door duizenden kerken wereldwijd wordt gevierd rondom Wereldarmoededag. Micha Nl roept al jaren met name christenen op om bezig te zijn met gerechtigheid. Niet alleen in preken binnen de kerken, maar juist ook praktisch in buurt, stad of elders in de wereld. Ook Micha Young kent die heel praktische component van ‘goed doen dichtbij en ver weg’.

 

Aanmelden
Op dinsdagavond  4 juni is de eerste instructieavond Micha Young voor jeugdleiders in het PKN landelijk Dienstencentrum aan de J. Haydnlaan 2A te Utrecht. Aanmelden.