Micha Cursus in Warmond

blog – door Mirjam Zijderveld

 

Enthousiasme, vraagtekens bij cursisten en veel leuke acties: zo kan ik de afgelopen vier Micha cursussen in Warmond het beste samenvatten. Inmiddels namen er al 50 mensen deel
aan de cursus en ook hebben we al twee keer de workshop God in de Supermarkt georganiseerd met steeds 30 deelnemers. Peter en ik (cursusleiders) hebben enorm genoten van het geven en organiseren van de cursus, het geeft ons elke keer weer heel veel energie.

 

Waar we vooral heel blij van worden is dat mensen aan het denken worden gezet en kleine dingen┬áveranderen in hun eigen leven. Bijvoorbeeld cursisten die voor het eerst vegetarisch hebben gegeten en dat ‘eigenlijk best goed te doen was’, en aan het einde van de cursus zich voornemen om dit zelf ook vaker te gaan doen. Of dat cursisten minder snel eten weggooien, vraagtekens hebben bij het kopen van nieuwe kleding en oprecht bezig zijn met informatie zoeken die hen helpt om duurzamere keuzes te maken. Ook zien we dat er men idee├źn krijgt om nieuw vrijwilligerswerk te gaan doen en hebben we al meerdere keren succesvol samengewerkt met Stichting Present in de regio. De cursus geeft een activistisch tintje aan onze gemeente waar iedereen enthousiast over is!

 

Zelf een Micha Cursus organiseren in jouw kerk of gesprekskring?