Micha Boeken 

genieten-van-genoeg

In samenwerking met uitgeverij Buijten en Schipperheijn brengt Micha Nederland een Micha-boekenserie uit. Het eerste boek in de serie is van de hand van Martine Vonk en het tweede boek is een Micha scheurkalender. 

Genieten van Genoeg

In samenwerking met uitgeverij Buijten en Schipperheijn brengt Micha Nederland een Micha-boekenserie uit. Het eerste boek in de serie is van de hand van Martine Vonk. 

 

Het boek draagt de titel ‘Genieten van genoeg’. Dat lijkt een tegenstelling maar Vonk beschrijft in haar boek hoe Jezus laat zien dat je gelukkiger kunt worden van minder. “Jezus leert ons dat als je Gods koninkrijk zoekt, hij zal geven wat je nodig hebt. Geef en je zult ontvangen, deel met anderen en je hebt zelf genoeg. In het koninkrijk van God is er genoeg voor iedereen”, aldus Vonk.

 

 

112564-genieten-van-genoeg-omslag-lr‘Genieten van genoeg’ haakt aan bij alledaagse thema’s en weet je te raken als het gaat over gedrag, bezit en de ander. De auteur plaatst op luchtige wijze kritische kanttekeningen bij ons comfortabele leven. Ze schrijft onder meer over ontspullen, opkomen voor recht en het bubbelbadgeloof.

 

Het boek is ingedeeld in thema’s en geeft op heldere wijze concrete antwoorden vanuit de Bijbel. Ieder hoofdstuk bevat actiepunten om mee aan de slag te gaan en gesprekspunten om over door te praten. Een mooi boek over leven met God, voor persoonlijke Bijbelstudie en voor gespreksgroepen.

 

Het boek is het eerste deel in de Micha boekenreeks, een reeks boeken over leven in en voor gerechtigheid. De komende tijd zullen er meer boeken in deze reeks en over dit thema verschijnen.

 

Bestel het boek 

 

Martine Vonk promoveerde op de studie Sustainability and Quality of Life. Ze woonde daarvoor bij de Amish en de Benedictijnen. Zij is actief in de politiek, publiceert geregeld en is lector ethiek en technologie. Het boek ‘Genieten van genoeg’ is het eerste deel in de nieuwe boekenserie van Micha Nederland, uitgegeven door Buijten en Schipperheijn.

365 dagen goed en recht doen

Micha scheurkalender 2018

 

365 dagen recht doen, trouw zijn en Gods weg gaan. Dit is wat God van ons vraagt in Micha 6:8. Het was volgens schrijver en redacteur Theanne Boer niet moeilijk om een heel jaar te vullen. “We hadden nog wel 365 tips en ideeën kunnen verzinnen: er is genoeg te doen, als het gaat om het recht maken wat krom is. En het blijkt, zodra je daarmee begint, geweldig goed en ook gewoon heel leuk te zijn om goed en recht te doen.“ 

 

De scheurkalender inspireert je over het verminderen van je afvalberg of het omgaan met je eenzame buurman of de vluchteling aan je voordeur. Ook vind je tips over verantwoord beleggen, moestuinieren, duurzaam eten en het kopen van eerlijke kleding. En elke zondag is er een kort ‘preekje’ aan de hand van een Bijbeltekst.

 

Misschien is het volgen van een Michacursus een grote stap. Je kunt ook klein beginnen, met een dagelijkse Michagedachte. De Micha Scheurkalender is dan een mooi opstapje.
Maar ook andersom. Als je de MichaCursus van vier avonden plus een dag hebt gevolgd, is een kalender van 365 dagen een logisch vervolg: kom op, aan de slag! 

Deze kalender is de tweede uitgave in de Micha boekenreeks.

 

Voor 2019 is geen nieuwe kalender beschikbaar. We inventariseren de mogelijkheden voor een nieuwe kalender voor 2020.

 

Bestel hem hier!