GroenGelovig komt met Martine Vonkprijs

Tijdens het online evenement GroenGelovig (28/29 mei) wordt de eerste Martine Vonkprijs uitgereikt. De prijs gaat naar een organisatie, project of individu die zich vanuit het christelijk geloof inzet voor een zorgzame omgang met de schepping. 

 

De organisaties die samenwerken in GroenGelovig willen met deze prijs inspireren tot nieuwe stappen naar een eerlijke, groene wereld. Daarnaast gedenken ze op deze manier milieudeskundige Martine Vonk, die in 2019 op 45-jarige leeftijd overleed. Martine Vonk was gedurende haar leven op talloze manieren actief op het snijvlak van geloof en zorg voor de schepping. 

 

‘Velen van ons zijn mede door Martine Vonk op het spoor gekomen van ‘groen geloven’, zegt Annemarthe Westerbeek van Micha Nederland, ‘In onze activiteiten vanuit Groen Gelovig bouwen we voort op wat Martine in haar leven heeft gedaan.’ Martine Vonk schreef ook het boek ‘Genieten van Genoeg’ waar we zelf als Micha Nederland ook regelmatig uit citeren en altijd positieve geluiden over horen van de mensen die het hebben gelezen. ‘Juist wanneer je wil beginnen met duurzaam denken en doen vanuit een christelijk perspectief is het boek van Martine Vonk een aanrader.’

 

Nominaties


De Martine Vonkprijs bestaat uit een kunstwerk en een videoportret dat de winnaar kan gebruiken om zijn/haar initiatief verder onder de aandacht te brengen. Via www.groengelovig.nl/martine-vonk-prijs  kan iedereen tot 10 mei mensen, projecten en organisaties nomineren voor de prijs.

 

GroenGelovig is een initiatief van A Rocha Nederland, Micha Nederland, GroeneKerken, werkgroep Laudato Si, Tearfund, ChristenUnie, Kerk in Actie, Evangelische Omroep, CGMV.

 

> Geef een persoon, initiatief of organsiatie op: www.groengelovig.nl/martine-vonk-prijs 

Bestel hier het boek Genieten van Genoeg. 

> Meer weten over Groen Gelovig of kaarten bestellen om bij het event aanwezig te zijn? Ga dan naar groengelovig.nl