Loop op 6 november mee met de klimaatmars

 

Micha Nederland loopt mee in de klimaatmars op 6 november in Amsterdam. Samen met andere christenen en kerken en ieder ander die meeloopt willen we de regering vragen om rechtvaardige maatregelen te nemen tegen klimaatverandering en de gevolgen hiervan.

 

Waarom loopt Micha Nederland mee?

Gerechtigheid gaat niet alleen om mensen maar ook om Gods schepping. Wij geloven dat de schepping halsreikend uitkijkt naar de terugkomst van Christus. Wij, mensen, mogen zorg dragen voor zijn schepping. ‘Totdat straks, wanneer hij terugkomt, Jezus alles in zijn Schepping in ere herstelt’. Dit biedt hoop als je nadenkt over een thema als klimaatverandering. Je uitgangspunt mag dan zijn dat Jezus uiteindelijk alles heel maakt, en wij nu onderdeel mogen zijn van dat plan.

 

Waarom zou jij mee kunnen lopen? 

Door mee te lopen willen we kenbaar maken dat we als christenen het zorgen voor Gods Schepping belangrijk vinden. God heeft ons zijn schepping toevertrouwd. En door de gevolgen van klimaatverandering wordt deze, op sommige plekken zelfs onomkeerbaar, aangetast. Door mee te lopen steun je de vraag/eis aan de regering voor een rechtvaardig klimaatbeleid en kan je laten zien dat juist jij als gelovige of christen dit belangrijk vindt!

 

Programma

We verzamelen om 11:00 bij de Westerkerk, Prinsengracht 279 in Amsterdam om gezamenlijk te beginnen met een interreligieuze klimaatdienst met als thema ‘Geef de aarde door – in hemelsnaam!’ (geleid door Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk). Je bent van harte uitgenodigd om zo de dag te beginnen.  De dienst eindigt om 12.30 en vanaf daar lopen we richting de Dam. 

 

11.30                     Start interreligieuze klimaatdienst 

12.30                     Einde dienst, wandeling vanaf Westerkerk richting de Dam 

13.00                     Start klimaatmars

16.00                     Einde Klimaatmars.                 

 

Loop je ook mee? 

 

Laat het ons weten! We houden je dan op de hoogte van eventuele veranderingen in het programma. Vul het onderstaande formulier in. En oja, vergeet vooral niet om een mooi protestbord mee te nemen!

Ik loop mee met de klimaatmars

  • Alleen invullen als je meeloopt vanuit een organisatie