Kerken bezorgd om corruptie

Schijnt Australië licht op corruptie?

Bezorgde brief kerken richting G20

 

Het wereldwijde Micha netwerk is een actie gestart met brieven richting de Australische politiek. Via de ambassadeurs vraagt Micha aandacht voor corruptie, een van de belangrijkste veroorzakers van armoede en onrecht. Deze week stuurt ook Micha Nl een brief naar de Australische ambassadeur in Nederland onder de titel:

‘Zal Australië licht laten schijnen op corruptie op de G20 vergadering?’

De G20 top vindt plaats in Australië in november en wordt momenteel voorbereid.

 

De brief sluit aan bij de internationale campagne ‘Exposed: shining a Light on corruption’. Bij die campagne zijn ondermeer het internationale Michanetwerk maar ook de Wereldraad van Kerken en de Wereldwijde Evangelische Alliantie betrokken. Met Exposed vragen zij aandacht voor de desastreuze invloed van corruptie, zoals illegale geldstromen en belastingontwijking, op de allerarmsten ter wereld.

 

Eerder al vroegen vele Nederlandse kerken aandacht voor corruptie op de jaarlijkse Micha Zondag. De actie tegen corruptie krijgt steeds meer steun van organisaties en kerken wereldwijd. Nog altijd tekenen wekelijks honderden mensen de internationale petitie, de zogenaamde Globall Call tegen corruptie.