Jute Manifest

Donderdagavond 23 mei zetten enkele tientallen jeugdwerkers hun handtekening onder het zogenaamde Jute Manifest. De verklaring gaat over ‘trouw, goed en recht doen in navolging van Jezus.’ De jeugdwerkers ondertekenden het Jute Manifest in het kader van de lancering van Micha Young.

 

De volledige tekst van het Jute Manifest luidt:

“Wij geloven dat God alles  goed en eerlijk heeft gemaakt. Iedere dag hebben onze keuzes impact op mensenlevens en op de wereld. Te vaak hebben die keuzes negatieve gevolgen. Dat is niet OK. 
Micha Young helpt jongeren om trouw te zijn, recht te doen en nederig de weg van hun God te gaan. Zoals de profeet Micha al zei en zoals Jezus deed.
Wij geloven dat we iedere dag kunnen meebouwen aan een duurzame en eerlijke wereld. Dat is de weg  van onze God. “


Training
Micha Young is een nieuw project van Micha Nl voor jongeren over ‘goed en recht doen’. “Het project helpt jongeren om bewust te leven, zichzelf te veranderen en daardoor in hun omgeving iets van Gods licht te laten zien”, aldus de makers van Micha Young.

Met het ondertekenen van het Jute Manifest en een ‘experience met jutezakken’voor professionele jeugdwerkers in Driebergen is donderdagavond 23 mei dit project gelanceerd. 4 juni volgt een meer uitgebreide trainingsavond voor jeugdleiders. Op de speciale website zijn prezi’s en filmpjes voor jongeren zelf te vinden.
foto afval Micha Young lancering