Jaap van den Bos nieuwe voorzitter Micha Cursus

Dominee Jaap van den Bos is de nieuwe voorzitter van de stuurgroep Micha Cursus. De stuurgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verspreiding van de Micha Cursus. Deze cursus wil christenen motiveren en praktisch begeleiden om goed en recht te doen in de alledaagse dingen.

 

Jaap van den Bos, dominee te Hengelo (GKv), heeft per oktober het stokje overgenomen van Carla van der Vlist (Kerk in Actie) die na 4 jaar besloot terug te treden als voorzitter van de stuurgroep van de Micha Cursus waar ze al sinds de start in 2007 bijbetrokken is. Micha Cursus is een onderdeel van Micha Nederland, dat zich inzet voor bewustwording en activering van christenen met betrekking tot sociale, ecologische en economische gerechtigheid. De cursus gaat ook in op deze drie thema’s en geeft praktische suggesties om recht te doen.

 

Van den Bos gaat de vrijwilligersfunctie naast zijn predikantschap uitoefenen. Als voorzitter van de Micha Cursus stuurgroep hoopt hij de verdere verspreiding van de cursus te ondersteunen: “Geloven moet volgens mij ook iets zijn van de praktijk. De cursus is daar een handige tool voor. Tegelijk is het niet alleen doe-erig, maar met een goede Bijbelse onderbouwing. Het is niet saai en grijs, maar juist heel ‘hip’. Als je heel praktisch bezig gaat met leven in gerechtigheid krijg je er zoveel voldoening en bevestiging voor terug in je geloof. Veel mensen hebben nog koudwatervrees, juist daar wil ik verandering in brengen.”

 

Oud-voorzitter Van der Vlist gaf bij haar afscheid aan nog niet klaar te zijn met Micha: ‘het kriebelt nog volop, met goed en recht doen ben je nooit klaar.’ Ze wenst Van den Bos toe dat hij Micha in zijn hart mee draagt: ‘Micha laat zien dat we mensen uit een stuk zijn, dat onze binnenkant en buitenkant alles met elkaar te maken hebben. En zoals we met de cursus willen laten zien: jouw kleine daden hebben grote gevolgen.’