Van harte welkom bij Micha Nederland!

Tof dat je even langskomt. We delen hetzelfde verlangen om op te staan voor een duurzaam leven en een eerlijke, groene toekomst. Al bijna vijftien jaar verbindt Micha Nederland christenen, kerken en organisaties om zich samen in te zetten voor gerechtigheid. 

 

Graag laten we je kennis maken met een aantal van onze initiatieven:

Micha Cursus

 

 

coverSamen met je kerk, kring of een groep vrienden aan de slag met gerechtigheid. De Micha Cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten (zes bijeenkomsten en een praktijkdag) waarin je ontdekt wat de Bijbel zegt over gerechtigheid en hoe jij, met jouw talenten, kunt meewerken in Gods Koninkrijk. De cursus helpt je om met nieuwe ogen te kijken naar armoede- of duurzaamheidsvraagstukken en geeft concrete tips hoe je dit kunt vertalen in je leven: zowel ver weg, als gewoon om de hoek van de kerk en/of in je eigen buurt.

 

>> Meer weten

Micha Zondag

 

 

Tijdens de Micha Zondag kun je dit jaar op 18 oktober samen met je gemeente aan de slag met het thema ‘Delen in vrijheid’. Een einde maken aan moderne slavernij is met de coronacrisis urgenter dan ooit. Mannen, vrouwen en kinderen die worden uitgebuit, zijn door de impact van de lockdowns nog kwetsbaarder geworden. Nemen wij als kerken en christenen onze verantwoordelijkheid? Voor onze broers en zussen ver weg; de mensen die onze smartphones maakten en onze tomaten plukken?

 

In ons kerkenpakket vind je onder meer preekschetsen, liederen, gebeden, werkvormen en kinder- en tienermateriaal. De preekschetsen zijn dit jaar verzorgd door Janneke Burger, Wilkin van de Kamp en majoor Hennie Kremer.

 

 

>> Meer weten

De Duurzame Bucketlist

 

Je wilt kiezen voor een groen en duurzaam leven, maar waar moet je beginnen? Of je bent al op (de groene) weg, maar wilt graag nieuwe stappen zetten. Dan hebben we voor jou de duurzame bucketlist! De lijst loopt acht categorieën langs, van Afval, Duurzaam consumeren tot Geloof & Inspiratie, en geven bij elke categorie concrete stappen die je kunt afvinken. 

 

Deze bucketlist is een initiatief van Arocha NederlandGroenekerkenactieClimate StewardsStabilitas en Micha Nederland. 

 

>> Download

Documentaires

 

Bij een aantal bestaande documentaires maakten wij verwerkingsmateriaal om jezelf, alleen of samen met anderen, te verdiepen in bepaalde thema’s en te reflecteren wat jij met dit thema wilt doen. Denk aan thema’s als de kledingindustrie (The True Cost), consuminderen (Minimalism) en het probleem van plastic afval (A Plastic Ocean).

 

>> Materiaal bekijken

Lees-, kijk- en luistertips

 

Om bij te dragen aan een eerlijke, groene toekomst is kennis een heel behulpzame factor. Daarom hebben we een heel aantal boeken, documentaires, video’s en podcast voor je op een rij gezet over zorgen voor de schepping. Zowel theologische verdieping, praktisch of een combinatie van beide.  Tip: lees samen met anderen en ga erover in gesprek! Samen bereik je meer dan alleen en het is bovendien leuker en meer motiverend om het samen te doen.

 

>> Naar de lijst