Hart voor de Schepping

 

Vraag jij je wel eens af hoe we als kerken en christenen kunnen zorgen voor deze aarde? Dan is ‘Hart voor de schepping’ een programma voor jouw gemeente. Het programma ondersteunt kerken die vanuit hun geloof zorg willen dragen voor deze aarde.

 

Het programma 

‘Hart voor de schepping’ is een ondersteuningsprogramma voor kerken en christenen die hun relatie met de schepping inhoud willen geven. Met dit programma kun je je verdiepen in het thema geloof/natuur en bewust invulling geven aan zorg voor de schepping in kerkgebouw en -tuin.

 

Opzet van Hart voor de schepping

Met behulp van de verschillende stapstenen in Hart voor de schepping kun je zelf een passend programma samenstellen. We moedigen je aan te zoeken naar een invulling die gemeentebreed vorm krijgt. Een prekenserie, bijbelstudie-programma of artikelenreeks in het kerkblad lenen zich hier goed voor.
Binnen de gemeente kan het programma geheel of in losse stapstenen gebruikt worden door een predikant, bijbelstudiegroep, jeugdvereniging of speciale commissie. Coördinatie door een of enkele enthousiaste gemeenteleden is voldoende.

 

Ga naar de site van Hart voor de schepping 

 

Download de informatie folder 

 

Hart voor de schepping is een programma ontwikkeld door A Rocha Nederland, in samenwerking met Micha Nederland en de Groene Kerken