Harmen Niemeijer nieuwe directeur Micha Nederland

Met ingang van 10 februari heeft Micha Nederland een nieuwe directeur. Harmen Niemeijer (27) volgt Annemarthe Westerbeek op, die de afgelopen zeven jaar coördinator van de organisatie was. Zij wordt per 14 februari directeur van A Rocha Nederland.

 

Harmen Niemeijer studeerde facility management en werkte eerder voor World Vision. Het afgelopen half jaar was Harmen al werkzaam voor Micha Nederland. Hij verving Annemarthe tijdens haar zwangerschapsverlof. Nadat bekend werd dat Annemarthe vertrok, is er een sollicitatieprocedure gestart. Uit dit proces is Harmen als nieuwe directeur gerold.

 

Het bestuur van Micha Nederland is blij met de aanstelling van Harmen Niemeijer. Voorzitter IJmert Muilwijk: “Micha Nederland is een organisatie die kritisch in de samenleving staat en zich uitspreekt over maatschappelijk onrecht. We zien in Harmen bevlogenheid om op te staan tegen onrecht, dit past precies in het beeld wat wij hebben bij een directeur van Micha Nederland.”

 

Harmen is enthousiast over zijn nieuwe rol bij Micha Nederland. “Het is duidelijk dat onze westerse levensstijl impact heeft op de wereld waarin wij leven. De meest kwetsbaren zijn vaak de dupe van keuzes die we hier maken. Hierover moeten we als maatschappij het gesprek niet uit de weg gaan en daarin zie ik voor de kerk een voortrekkersrol. Of in Micha termen: de kerk mag zich meer profetisch uitspreken over deze thema’s.”

 

 

Foto: Lies Brons