Kom in actie!

T1eken de petitie om met Micha Nederland in actie te komen tegen belastingontwijking door multinationals!

 

 

2

De verdeling van welvaart draait er ook om op welke manier ieder mens gebruik maakt van de aarde en al haar grondstoffen en welke rol andere mensen spelen in het beschikbaar maken van producten die jij gebruikt. Het is daarom belangrijk om van deze producten te weten hoe deze tot stand zijn gekomen en onder welke omstandigheden zij gemaakt zijn. Wij geven je alvast een aantal tips waarmee je zelf gelijk aan de slag kan:

  • Zoek (thuis) uit op welke manier jouw kleding, jouw voedsel, jouw stroom en andere producten geproduceerd zijn en welke invloed jouw merken hebben op het milieu en arbeidsomstandigheden van mensen.
  • Welke winkel waar jij vaak komt is goed bezig en welke winkel minder goed? Voorbeelden zijn: Hema, Xenos, H&M, Kruidvat, Action en Ikea.
  • Een goede website om jouw producten te testen is www.rankabrand.nl  

Op deze site kun je ook een formulier invullen om jouw favoriete winkel aan te moedigen (nog) meer te doen tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en slechte arbeidsomstandigheden.

 

3Veel banken maken gebruik van het systeem om belasting te ontwijken. Zoek uit of jouw bank ook belasting ontwijkt of belastingontwijking voor bedrijven mogelijk maakt. Je kunt hier onder andere informatie over vinden op www.eerlijkebankwijzer.nl

 

Via deze site kun je jouw bank aanschrijven om op te komen voor eerlijke belasting en tegen corruptie, maar ook voor goede arbeidsomstandigheden, mensenrechten en andere belangrijke thema’s.

 

4

Er zijn veel hulporganisaties die voor mannen, vrouwen en kinderen opkomen die in verdrukking leven door de macht en corruptie van anderen. Veel van deze organisaties zijn aangesloten bij het netwerk van Micha Nederland. Kijk op de Michawebsite  om te kijken wat deze organisaties doen en hoe jij daarbij zou kunnen helpen? Dit kan in de vorm van gebed, in het beschikbaar stellen van tijd, ondertekenen en promoten van petities en andere acties of in het geven van een gift.

 

5

Schrijf een brief! Via deze site kun je eenvoudig een bedrijf van jouw keuze oproepen eerlijk belasting te betalen: stichtingoikos.nl/taxjustice

 

 

6

Kom in actie tegen brievenbusmaatschappijen met onze brievenbussticker. Plak deze op een brievenbus en laat zien dat jij voor een eerlijke verdeling van welvaart bent. Bestel de stickers gratis