Gebedsgids Millenniumdoelen

“Het enige wat zij vroegen was dat we zouden blijven denken aan de armen, en daar heb ik me ook erg voor ingezet.”

Galaten 2:10

 

27 jaar geleden verzamelden zich op 17 oktober 100.000 mensen in Parijs, Frankrijk, om de slachtoffers van armoede, honger en geweld te gedenken. Het was de eerste Internationale Anti Armoede Dag en sinds die dag gebruiken veel gemeenschapsgroepen, kerken en goede doelen deze datum om opnieuw uit te spreken dat zij zich inzetten voor de armen.

 

Zondag 19 oktober was het in Nederland Micha Zondag. Vanuit Micha Internationaal is er een gebedsgids geschreven rondom de millenniumdoelstellingen. Rond het realiseren van deze doelstelling zijn er dank punten maar ook zeker nog punten van gebed. In Nederland zullen we deze week, na de Micha Zondag, elke dag stil staan bij één milleniumdoel en ook via gebed aandacht vragen voor armoede wereldwijd.

 

Het duurt nog maar een jaar voordat de termijn van de Millennium Doelen van de VN voorbij is en hoewel er de afgelopen 13 jaar veel is bereikt, leven er nog steeds 1.2 miljard mensen in extreme armoede

 

Hieronder staan de millenniumdoelen, in hoeverre deze zijn gerealiseerd en de uitdagingen die nog overblijven. Ook zijn gebedspunten opgenomen die u helpen te bidden. Door op elk doel te klikken komt u op de betreffende pagina met meer informatie en gebedspunten. 

 

  1. Dinsdag 21 oktober –  Uitbannen van extreme armoede en honger
  2. Woensdag 22 oktober – Het bereiken van een universele basiseducatie  
  3. Donderdag 23 oktober – Gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen 
  4. Vrijdag 24 oktober – Verminderen van kindersterfte
  5. Zaterdag 25 oktober – Verbeteren van de gezondheid van moeders
  6. Zondag 26 oktober – Het uitbannen van HIV, malaria en andere ziektes 
  7. Maandag 27 oktober – Bescherming van een duurzaam leefmilieu
  8. Dinsdag 28 oktober – Mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling