Hoe organiseer ik een Extra Micha Zondag?

 

Het organiseren van een Micha Zondag is niet moeilijk. Elke zondag in het jaar kan namelijk een Micha Zondag zijn, maar nu vragen wij specifiek aandacht voor 14 juni en voor het thema ‘Stilgezet, En hoe nu verder’ Waar moet je aan denken als je een Micha Zondag wilt organiseren in je kerk?

  1. Download het Extra Micha Zondag  materiaal van de website.
  2. Overleg met degene die voorgaat op de Extra Micha Zondag (14 juni) of zij/hij een Extra Micha Zondag wil houden op deze zondag en hierover wil preken.  Zo ja, dan kan je hem of haar het materiaal toesturen. Zo niet, wellicht is er een ander moment waarop zij/hij dit wel wil doen. 
  3. Je kunt voorstellen om een keer samen te komen met degene die voorgaat op deze dag of dit nu digitaal te doen via skype, zoom, teams of whatsapp beelbellen.  Je zou samen met anderen in de gemeente een voorbereidingsmoment kunnen organiseren met de voorganger/voorgangster. Ook dit kan je online doen. 
  4. In het materiaal van de Extra Micha Zondag zit materiaal voor het hele gezin. Ook zitten er leuke opdrachten en gespreksvragen in die je kan gebruiken voor een kindermoment. Stuur dit eventueel door naar de gezinnen in je gemeente of parochie. 
  5. Wil de voorganger op 14 juni niet meewerken aan de Extra Micha Zondag, kijk dan of je het op een andere zondag kunt organiseren met een voorganger die wel graag meewerkt. 
  6. Als je voorganger ook enthousiast is, is het leuk om in de voorbereiding ook na te denken of je er wat dingen om heen kunt organiseren. Ga bijvoorbeeld met elkaar in gesprek via zoom of skype en gebruik hier voor de gespreksvragen
  7. Like ook onze Facebookpagina en volg ons op Instagram (Micha_Nederland) om op de hoogte te blijven van het thema. Deze kun je natuurlijk altijd delen op de pagina’s van jullie gemeente. Ook leuk als je foto’s deelt van de zondag zelf als jullie foto’s maken van jullie  digitale samenkomsten.
  8. Je kunt de Extra Micha Zondag aankondigen in de nieuwsbrief van de kerk, kerkblaadje, Facebook, Instagram. Hiervoor komen er voorbeeldberichten en ander promotiemateriaal beschikbaar op de website. Altijd leuk als je ons ook tagt in je bericht. 
  9. Wil je na de Extra Micha Zondag meer met het thema van gerechtigheid? Doe dan met je gemeente of je kring de Micha Cursus. Je kan deze ook online doen met een groep vrienden of gemeenteleden. 

Promotiemateriaal

Doet jullie gemeente mee aan Extra Micha Zondag? Of is jullie organisatie deelnemer van Micha Nederland? Gebruik dan een van de onderstaande banners om de Extra Micha Zondag te promoten op jullie website en link ‘m naar www.michazondag.nl. Bedankt!

 

Klik op de foto om deze in ware grootte te openen en op te slaan als afbeelding. 

 

Banner voor website 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding voor Social Media 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner algemeen zonder tekst 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poster/voorkant kerkenpakket