Extra Micha Zondag 

 

Door corona kwam het openbare leven tijdens dit voorjaar ineens piepend en krakend tot stilstand. Er werden pijnlijke besluiten genomen: verzorgingshuizen en scholen gingen dicht, grenzen werden gesloten en samenkomsten verboden. ‘Gewoon even naar de supermarkt’ bestond ineens niet meer. Veel van onze zekerheden kwamen op losse schroeven te staan. 

 

Nu het openbare leven in Nederland langzamerhand weer op gang komt, hopen we dat we als kerken en christenen niet gelijk terugschieten in het drukke leven van hiervoor. Want corona zette ons ook figuurlijk stil bij bepaalde vragen. Zorgen we wel goed voor de schepping? Besteden we onze tijd aan de dingen (en vooral de mensen) die we écht belangrijk vinden? Welke gevolgen heeft mijn leefstijl voor mensen elders? Kan het ook anders?  

 

Om samen over deze vragen na te denken, hebben we op 14 juni een extra Micha Zondag georganiseerd. Als leidraad kiezen we de aloude opdracht van God die Hij verwoordde door de mond van de profeet Micha: 

 

‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.’  – Micha 6:8 (NBV)  

 

Het is de kerntekst van het internationale Micha Global en een tekst die vele christenen uit hun hoofd kennen. Laten we samen onderzoeken wat God ons in deze crisistijd met deze tekst wil zeggen en hoe we dit kunnen toepassen in ons dagelijks leven, waarin we oog hebben voor mensen dichtbij en ver weg en voor heel Gods schepping. 

Materialen 

Het materiaal voor de Extra Micha Zondag bestaat uit verschillende elementen die je kan gebruiken om een (online) kerkdienst mee te organiseren. Daarnaast hebben we ook materialen ontwikkeld die je kan gebruiken voor gespreksgroepen en kan je zelf aan de slag met een aantal werkvormen en acties die passen in het thema. Voor deze Extra Micha Zondag ontwikkelen we ook een podcast en een online kerkdienst! 

 

Over het thema 

Gebedsvormen

Collecte

Aan de Slag 

Verhalen uit binnen en buitenland 

Gespreksvragen

Materiaal voor het gezin 

Podcast 

Online dienst 

Hoe organiseer ik een Extra Micha Zondag?