Themapakketten Schepping

Wie met de scheppingsperiode aan de slag wil, kan kiezen uit meerdere themapakketten:

NB: Sommige gegevens (o.a. links) in deze themapakketten kunnen verouderd zijn. Neem contact op met Micha Nederland in geval van vragen. 

 

Dag Schepping?! – Zorgen voor Gods wereld in een tijd van klimaatverandering.

In dit pakket wordt nagegaan wat de bijbel zegt over ‘Christus en klimaat’. Ook vindt u twee preekschetsen. In de ene vindt u het antwoord op de vraag wat het verband is tussen Genesis 1, Lucas 8 en Openbaring 21; de andere is speciaal bedoeld voor een jongerendienst. Verder staan er liturgiesuggesties in en en praktische tips voor een klimaatvriendelijke levensstijl.

Download

 

Verwondering
In dit pakket staat aan de hand van Psalm 104 de verwondering centraal over de ingenieuze samenhangen in de schepping. Verder staan er liturgiesuggesties en een kinderwerkje in.
Download

 

Levenskunst

Dit pakket bevat een bijbelse analyse van drs. Hans Schravesande, 5 praktische lessen in levenskunst van prof.dr. Jan Hoogland, liturgiesuggesties, een cd-rom met levenswijsheden van bekende christenen en verwerkingsmateriaal voor de kindernevendienst.
Download

 

Buitengewoon!
In dit pakket staan dieren centraal. Het thema drukt uit dat wat we buiten als gewoon ervaren, buitengewoon ontworpen is en gewoon tot bewust gedrag buiten oproept. Het pakket bevat een preekschets over Job 12:1-10 en Mattheüs 10:29, een verhaal, liedsuggesties en verwerkingsmogelijkheden.
Download