Micha Zondag: Delen in overvloed

Kunstenaar Otto de Bruijne roept kerken in Nederland op om mee te doen aan Micha Zondag. Dit doet hij in een videoboodschap op internet. Wereldwijd vieren duizenden kerken Micha Zondag op 14 oktober en staan dan stil bij gerechtigheid. “Want niemand is te rijk om te ontvangen en niemand is te arm om te geven.”

 

Delen in overvloed
Het thema van Micha Zondag is dit jaar: ‘Delen in overvloed’. “Veel mensen zullen denken: ‘Ik heb geen overvloed, ik heb juist iets tekort’. Het idee is ook niet dat je overvloed geeft, maar het kleine dat je wél kan doen, misschien iets heel simpels, dat je dat wel deelt. Het kan iets heel praktisch zijn. Tijd, geld, aandacht, hoe je, je geld besteedt of hoe je omgaat met de aarde. Kortom, bewust leven met Gods schepping”, aldus De Bruijne. “Want niemand is te rijk om te ontvangen en niemand is te arm om te geven.”

 

Canvaskapel
Kunstenaar Otto de Bruijne maakte dit jaar een Canvaskapel, waarin hij ondermeer Micha 6:8 verwerkte. Zijn kapel met schilderijen vormt een mobiele tentoonstelling waarmee hij deze maanden festivals afreist.

 

Micha Zondagpakket
Het thema van de Micha Zondag 2012 is door diverse kerkgenootschappen en organisaties uitgewerkt in een uitgebreid kerkenpakket. Dit Micha Zondagpakket bevat preekschetsen, liederen, kinder- en tienerprogramma’s en is eind augustus hier te downloaden.