Ontdek hoe jij kunt meewerken in Gods Koninkrijk

 

Word je geraakt door het onrecht dat je om je heen ziet? Wil je er wat aan doen en vraag je je af wat God van ons vraagt? In de Micha Cursus ontdek je in zeven bijeenkomsten wat de Bijbel zegt over gerechtigheid en hoe jij, met jouw talenten, kunt meewerken in Gods Koninkrijk.

 

Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

  • Zorgen voor de wereld om je heen
  • Duurzaam en eerlijk handelen in deze wereld
  • Jouw talenten en mogelijkheden om recht te zetten wat krom is

 

Door middel van concrete en uitdagende opdrachten ontdek je hoe je met hoofd, hart en handen verschil kunt maken.

 

 

 

 

Bestel hier de cursus (of bekijk eerst het inkijkexemplaar)

Aanmelden voor de Micha Cursus

 

 

 

Bekijk de promo

Gebruik deze video om de Micha Cursus in jullie gemeente onder de aandacht te brengen. Handig om een kort praatje in te leiden of om de uitnodiging in het kerkblaadje nog eens onder de aandacht te brengen. 

 


De beelden in de video zijn stukjes uit de Micha Monologen waarmee elke cursusavond start. Prikkelende filmpjes die het thema krachtig uiteen zetten en de avond richting geven. Zo maak je meteen een goede start. 

 

 

Hoe organiseer je een Micha Cursus?

Je kunt een Micha Cursus eenvoudig zelf organiseren in je kerk, Bijbelkring of vriendengroep.

  • Verzamel een groepje mensen (5-10 personen). Bijvoorbeeld doormiddel van het gratis promotiemateriaal.
  • Schaf het cursusboekje aan (via onze webshop of via de uitgever).
  • Meld je groep aan via dit formulier.
  • De cursusleider ontvangt een wachtwoord en kan op de (beveiligde) online cursusomgeving de handleiding downloaden. Hier is ook extra materiaal te vinden die je nodig hebt tijdens de cursus.

 

Wil je graag meedoen, maar twijfel je nog? Bel of mail ons! We denken graag met je mee. Het is ook mogelijk om iemand van Micha Nederland digitaal (via beeldbellen) uit te nodigen tijdens een online ontmoeting met je kring, of bijvoorbeeld een kerkenraadsvergadering. We vertellen dan graag meer over de cursus en we kunnen eventuele vragen direct beantwoorden. Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om bij jullie langs te komen, al zouden we dat graag willen, maar daarvoor is ons team te klein en onze tijd te schaars. Gelukkig biedt Zoom of Skype dan uitkomst!

 

De 5 basics in 5 minuten:

 

 

 

Promotiemateriaal

 

Wil je een Micha Cursus organiseren en zoek je promotiemateriaal? Hieronder vind je een aantal tools die je kunt gebruiken om deelnemers te werven voor de Micha Cursus, of die je bijvoorbeeld kunt gebruiken in een nieuwsbrief van je kerk of voor je sociale media kanalen.

 

Wil je een Micha Cursus in jouw kerk of groep organiseren? Dan kun je een promotiepakket bij ons aanvragen met daarin: 2 posters (A3), 10 flyers (A5) en 50 flyers (A6). Je betaalt alleen de verzendkosten. De A5 flyers kun je in de aanloopfase gebruiken om bijvoorbeeld een kerkenraad/leidersteam over de Micha Cursus te informeren en om eventuele teamleden te vinden die samen met jou de Micha Cursus willen organiseren. De posters en de A6 flyertjes kun je gebruiken om deelnemers te werven. Vraag het pakket aan door een mail te sturen naar: [email protected] o.v.v. aanvraag promotiepakket. 

 

Online promotiemiddelen

Promovideo:

 

 

Coverbeeld:

cover

Logo:

 

Banner:

banner

 

Klik op de foto om deze in ware grootte te openen en op te slaan als afbeelding. 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Alles wat je wilt weten over de cursus

 

Voor wie is de Micha Cursus bedoeld?

Voor een ieder die meer wil leren over gerechtigheid en het Koninkrijk van God. In de cursus leer je wat hierover staat in de Bijbel en je gaat met elkaar praktisch aan de slag om te ontdekken hoe je met jouw keuzes kunt bijdragen aan een wereld die eerlijker en duurzamer is. 

 

Met hoeveel mensen kan ik een Micha Cursus doen?

De Micha Cursus kun je al doen met een groep van vijf mensen. Is je groep groter dan tien personen? Dan raden we je aan om er twee groepen van te maken. Eventueel kun je de avonden wel gezamenlijk beginnen. 

 

Heeft iedere deelnemer een cursusboekje nodig?

Ja. De Micha Cursus werkt met een werkboek. Je gaat hiermee aan de slag tijdens de cursus bijeenkomsten, maar je hebt ‘m ook nodig in de voorbereidingen. 

 

Wat heb ik nodig om een Micha Cursus te organiseren?

Een werkboek, handleiding (voor de cursusleider) en toegang tot de online omgeving. In de handleiding krijg je tips en trucs over hoe je de cursus in jouw kerk of omgeving kunt organiseren. Door je op te geven als cursusleider ontvang je deze handleiding in je mailbox en krijg je toegang tot de (besloten) online omgeving. 

 

Waarom is de cursus duurder geworden?

Voor de oude cursus moest je naast een werkboek ook een handboek aanschaffen. In de nieuwe cursus bieden we je de online handleiding gratis aan. 

 

Wat vind ik op de online omgeving?

De handleiding (online omgeving van de cursusleider), podcasts, al het extra materiaal waarna verwezen wordt in het werkboek, extra lees- en kijktips. Per bijeenkomst vind je een overzicht van wat je nodig hebt om de cursus volledig te kunnen volgen. 

 

Kan ik een Micha Cursus het hele jaar door beginnen?

Ja, je kunt elk moment van het jaar een Micha Cursus beginnen. 

 

Heb ik ook een instructie nodig om de Micha Cursus te kunnen geven? 

Als je ervaring hebt met het leiden van een bijbelkring of cursus, of als je vaker voor een groep hebt gestaan, dan heb je niet per se een instructie nodig. We raden je wel sterk aan om de handleiding goed door te lezen. 

Mocht je nog geen ervaring hebben, dan adviseren we je om in de toekomst één van onze online instructie momenten bij te wonen. Hier geven wij tips en is er alle ruimte om vragen te stellen. We kondigen deze momenten aan op onze site en via onze sociale media kanalen.

 

Ik heb als cursusleider een wachtwoord aangevraagd en ontvangen per mail, maar er gebeurt niks.

Scroll even door naar beneden :). Na het invoeren van je wachtwoord kom je automatisch terecht bij alle aanvullende materialen, zoals modules.

 

Door Corona kunnen wij niet meer samenkomen, is er een mogelijkheid om de cursus online te doen?

Jazeker! We hebben in onze algemene handleiding instructies opgenomen hoe je de cursus online kunt doen.

 

Zit jouw vraag er niet bij, stel die dan via: [email protected]