Het organiseren van een Micha Cursus is niet moeilijk. Je kunt de cursus op elk moment in het jaar starten. Waar moet je aan denken als je een Micha Cursus wilt organiseren?

 1. Verzamel een groep mensen met wie je de cursus wilt doen, denk aan mensen in je kerk, van je Bijbelkring of je vriendengroep. Ga voor een groepsgrootte tussen de 5-10 deelnemers.
 2. Heb je een groepje bij elkaar, meld je groep dan aan
 3.  De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten. Bepaal een dag en tijdstip waarop iedereen kan (kan zowel overdag als ‘s avonds);
 4.  Bepaal de locatie waar je bij elkaar komt (kan roulerend bij mensen thuis, of in een ruimte van de kerk) . We raden het aan de bijeenkomsten te starten met een maaltijd, dus zorg dat je op de gekozen locatie gelegenheid hebt om te koken.
 5. Iedere deelnemer heeft een eigen cursusboekje nodig, dus zorg dat iedereen die tijdig aanschaft. Je kunt het boekje online bestellen of kopen in de (christelijke) boekhandel. cover
 6. Je vind promotiemateriaal (flyers, posters, banner en logo) om de cursus onder de aandacht te brengen op onze site.
 7. Als cursusleider krijg je toegang tot het (met wachtwoord beveiligde) deel op de website waar je de Handleiding Cursusleider kunt downloaden.
 8. Je vindt extra aanvullend materiaal, waar in het cursusboekje naar wordt verwezen, op onze online cursusomgeving. Er is een deel voor cursusleiders (achter wachtwoord) en een deel voor de overige deelnemers. 
 9. Volg ook onze Facebookpagina en ons Instagram account voor extra informtaie en inspiratie rondom de Micha Cursus. 
 10. Deel je eigen ervaringen met de Micha Cursus ook via social media, gebruik hiervoor: #michacursus. Zo kun je ideeen en ervaringen uitwisselen met andere mensen die het Micha-avontuur zijn aangegaan!
 11. Heb je nog vragen, bekijk onze veel gestelde vragen pagina, of stuur ons een mail: [email protected] 

We wensen je een heel inspirerende cursustijd toe!