Voorbeeld Brieven 

Hieronder staan twee voorbeeld teksten/brieven die je kan gebruiken om zelf een mail te sturen. Je kan deze natuurlijk aanpassen naar wat jij wil zeggen of vragen. Maar helpen je op deze wijze graag op weg. 

 


Wanneer je geen informatie kon vinden 

 

Beste [ZELF INVULLEN],

 

Ik maak me zorgen over de productie van [ZELF NAAM/MERK/WINKEL INVULLEN/PRODUCT]. Op jullie site heb ik gezocht naar meer informatie over het productieproces en de arbeidsomstandigheden, maar ik heb niets kunnen vinden.

 

Zouden jullie mij daarom meer kunnen vertellen over de werk- en levensomstandigheden van de arbeiders die jullie producten maken? Is er bijvoorbeeld sprake van leefbaar loon, voldoende veiligheid op de productieplekken en fatsoenlijke werktijden?

 

Steeds meer consumenten vinden het, net als ik, belangrijk om te weten wat de normen en waarden zijn van jullie bedrijf, zodat je als klant een afgewogen keuze kunt maken om wel of niet iets bij jullie aan te schaffen.

 

Transparantie over het productieproces en de arbeidsomstandigheden horen hierbij. Zouden jullie na willen denken over hoe jullie dit inzichtelijk kunnen maken op jullie website?

 

Alvast bedankt voor jullie reactie,

 

Met vriendelijk groet,

 

NAAM INVULLEN
evt. Telnummer

 


Wanneer er sprake is van onrecht en uitbuiting 

 

Beste [ZELF INVULLEN],

 

Ik maak me zorgen over de productie van [ZELF NAAM/MERK/WINKEL INVULLEN/PRODUCT]. Ik heb gehoord en gelezen dat er helaas in jullie productieketen nog steeds sprake is van mensonterende omstandigheden en dat jullie je schuldig maken aan moderne slavernij.

 

Ik wil hier als consument niet aan bijdragen via het kopen van jullie producten. Ik vind het – en steeds meer consumenten met mij – belangrijk dat de producten die ik koop, gemaakt zijn met respect voor mens en natuur en waarbij de mensenrechten worden gerespecteerd. 

 

Daarom wil ik jullie vragen om hier verandering in te brengen. Dit kunnen jullie doen door ervoor te zorgen dat: mens en natuur worden gerespecteerd en ieder mens in het productieproces een veilige werkplek heeft, leefbaar loon ontvangt, lid kan zijn van een vakbond en fatsoenlijke werkuren hoeft te maken. Willen jullie dit inzichtelijk maken, door hier transparant over te communiceren?

 

Als bezorgde consument ontvang ik graag een reactie. Alvast bedankt,

 

Met vriendelijke groet,

 

NAAM
evt. telnummer


 

Terug naar ‘Aan de Slag’