Allah of God

Door Marc Potters (Leger des Heils)

 

Voel je de spanning al? Wat zal het worden? Een artikel dat zegt dat God en Allah hetzelfde zijn of een artikel dat zegt dat Allah eigenlijk de duivel is. Wat mag je van Micha verwachten? Wat is gerechtigheid? Ik zeg het maar gelijk… Ik weet het niet… In mijn ogen is God zo groot, dat ik Hem niet in een doosje kan stoppen. Ik zou het soms best willen, maar het lukt gewoon niet.

 

Wat ik wel weet is dat de God waar ik in geloof een God van relaties is. Zo sterk zelfs dat de drieeenheid, God, Jezus en de Heilige Geest, al een relatie in zichzelf is. En vervolgens wil Hij ook nog eens een relatie met ons. Geweldig en onvoorstelbaar tegelijk! En wat mij betreft gelijk het verschil met de Islam. De Islam is een religie en mijn geloof is een relatie.

 

Maar mijn God leert mij ook om genadig te zijn, nederig, liefdevol, barmhartig, inclusief. Heb ik mijn naaste lief als ik niet geïnteresseerd ben in zijn of haar geloof? Als Jezus Weg, Waarheid en Leven is, dan ben ik het niet en dat vind ik een hele geruststelling!

 

Ik wil getuigen. Ook naar Moslims toe. Ik wil getuigen over wie Jezus voor mij is, dat Hij van mij houdt, dat Hij mij heeft gered en dat ik dat alleen maar hoef te aanvaarden. En dat wil ik doen op de meest relevante, hedendaagse aanstekelijke manier. En daarnaast wil ik alles weten over mijn moslim-buren. Over wat zij geloven, wat ze moeten doen voor hun religie en hoe ze zich daarbij voelen. En wie weet, misschien steek ik er nog wel wat van op!

 

Terug naar micha10